It's Showtime! Kijelzőt kapott az Amazon Echo

Itthon a mesterséges intelligenciára, a gépi tanulásra, a természetes nyelvi feldolgozásra és persze a felhasználó személyes adataira épülő, két irányban kommunikáló hangasszisztensek még nem terjedtek el. Ennek leginkább az az oka, hogy a világcégek nem gondolták úgy, eljött az idő a Google Segédet, Alexát, Sirit vagy Cortanát megtanítani magyarul. Ahol viszont a nyelvek támogatottak, ott felbukkantak az olyan otthoni környezetbe szánt szerkentyűk, amelyek hangutasításra kezelik az okostévét vagy az okoslámpát, intézik a bevásárlást, viccet mesélnek vagy mondjuk zenét játszanak. Ilyen az Amazon Echo vagy a Google Home – mikrofonokkal és hangszórókkal, ám kijelző nélkül.

A szóban történő kommunikációnak éppen az az előnye, hogy sikerült elszakadni a megjelenítőktől, ám ettől még praktikus, ha egy adag naptárinformáció, a vásárolni kívánt terméklista vagy egyéb, érdeklődés tárgyát képező információ megjelenik egy képernyőn – az Amazon Echo Show pont ezt hozza el a termékkategóriába. A 7 hüvelykes érintőpanelt kapott otthoni segéd továbbra is irányítható hangutasításokkal, viszont amellett, hogy most már kijelzi a csevej tárgyát, például ingyenes Alexa videóhíváshoz is bevethető, kijelzi az időt és az időjárást vagy éppen bekukkantást nyújt a gyerekszobába, hogy a család fiatal jövevénye nyugodtan alszik-e.


[+]

Emellett nyilván minden Alexa asszisztenshez és Echo modulhoz kapcsolódó szolgáltatás és képesség elérhető, csak most már képpel, és akár (de nem szükségszerűen) érintéses kezeléssel. Az Echo Show az Egyesült Államokban 230 dollárért rendelhető elő (66 ezer forint), akinek viszont annyira megtetszett a kijelzős hangasszisztens, hogy mindjárt kettőt vásárolna, a másodikból 100 dollár kedvezményt kap. Így ez egyébként nem is rossz ajánlat, viszont a rendelések teljesítéséig egészen június 28-ig várni kell.


[+]

Ami a technológiai részt illeti, az Echo Show 187 x 187 x 90 milliméteres, 1,17 kg-ot nyom, a kijelzője felett 5 megapixeles kamerát használ, kétcsatornás 802.11a/b/g/n WiFi modullal kommunikál, az Intel Atom x5-Z8350 hajtja és az alsó rács mögött sztereó hangszórópár pihen, Dolby támogatással. Annak érdekében, hogy az Echo Show minden irányból hallja a felhasználó vezényszavait, még ha éppen le is játszik valamit, a tetején nyolc mikrofon fülel. Ha pedig a háztartásban több Echo, Echo Show vagy Echo Dot modul van, a kérdésre mindig az válaszol, amelyik a felhasználóhoz a legközelebb van.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés