Már előrendelhető a Vernee Apollo

A Vernee Apollót idén év elején jelentették be, ehhez képest az újonnan bemutatkozó gyártó elsőként a Thorral lépett piacra, ami az agresszív árazás mellett igen korrekt hardvert és felszereltséget nyújtott, beleértve a B20-as LTE sáv ismeretét. A Thort az Apollo Lite követte, kevésbé lehengerlő felhasználói élménnyel, de továbbra is aktuális és minőségi komponensekből építkezve. A Vernee Mars beérkezése után lényegében már a várakozást is feladtuk, erre múlt hónapban csak úgy bemutatták az Apollót a dubaji Gulf Information Technology Exhibition 2016-on.


[+]

A dolog érdekessége, hogy a készülék nem önmagában, hanem a MediaTek égisze alatt, az első MTK VR okostelefonként mutatkozott be. A ketyere minden tekintetben alkalmasnak tűnik a virtuális valóság kielégítő megjelenítésére, köszönhetően egyrészt az 5,5 hüvelykes, látszólag igen sovány kávákkal bíró, QHD kijelzőnek, valamint a tízmagos MediaTek Helio X25-ös lapkának. Rendszermemóriából 4 GB áll rendelkezésre, míg pakolni 64 GB terjedelemben tudunk, hacsak nem áldozzuk fel a második SIM foglalatot egy maximum 128 GB microSD kártya érdekében.


[+]

A diszkrét antennakilépésekkel kialakított, homokcsiszolt fémházba 4K felvétel készítésére alkalmas, f/2,2 rekeszértékű, 21 megapixeles Sony IMX230-as szenzor került PD autofókusszal és kéttónusú LED villanóval, valamint 8 megapixeles, IMX219-es szelfikamera az előlapra. Az ujjlenyomat-olvasó a főkamera alatt található.


[+]

A 3180 mAh-s telepet, mellesleg OTG képes, C típusú USB csatlakozón keresztül tölthetjük, fél óra alatt 50%-os szintig a 18 wattos teljesítményű VCharge gyortöltési szabvány támogatásának köszönhetően. Annak ellenére, hogy a Type-C USB hajlandó együttműködni megfelelő kialakítású fülhallgatóval is a magasabb minőségű audioélmény érdekében, a gyártó megtartotta a hagyományos 3,5 milliméteres jack csatlakozót is.


[+]

WiFi-ből kétsávos megoldás, míg Bluetoothból 4.0 szabványú áll rendelkezésre, a Cat.6-os LTE jelentette 300 Mbps elméleti maximum pedig az összes hazai frekvencián kiaknázható, így a B20-as sáv sem ismeretlen a készülék számára. Az Android Marshmallow-val érkező készülék hamarosan megkapja a 7.0-s frissítést, viszont már most előrendelhető 300 dolláros áron. Aktuális árfolyamon ez 88 ezer forint körül értelmezhető, cserébe VR headset is jár hozzá, ami lényegében maga a csomagolás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés