Már csak a bemutatóra várunk a Galaxy A5 (2018)-cal kapcsolatban

Hirdetés

A határozottan népszerűnek tűnő A széria menetrendszerű modellváltása lassan esedékes, a hálózati szabványok hitelesítése javarészt megtörtént: WiFi-ből 802.11a/b/g/n/ac szabványt kapunk, a hardver pedig támogatja az 5.0-s verziószámú Bluetootht, noha a Geekbenchnél még 7.1.1-es rendszerrel futott az SM-A530F jelzetű Galaxy A5 (2018). Az Exynos 7885-üs szettre épülő rendszer mellé 4 GB operatív memóriánál nem számítunk kevesebbre, egyes piacokon pedig a Snapdragon 660-as SoC is esélyes.


[+]

Az új széria legjellegzetesebb vonása azonban az idei trendeknek megfelelő alternatív képarány lesz, ami jelentősen megváltoztatja a készülékek kialakítását. Az Infinity Display alkalmazása miatt az ujjlenyomat olvasó az A széria esetében is a hátlapra kerül, bár a korábban kiszivárgott skiccek és renderek alapján ránézésre kényelmesebbnek tűnő pozícióba. A készülékek visszafogottabb mérteivel együtt ez nem tűnik rossz döntésnek, noha a méretes Galaxy Note8 esetében sem nyúltak nagyon mellé a mérnökök.


[+]

A készüléktokok és a mostani renderek egybevágnak a korábbi feltételezésekkel, a dedikált Bixby gomb léte egészen biztosnak tekinthető, valamint az alsó élen található 3,5 milliméteres jack csatlakozó is erősen valószínű, eddig úgy tűnik, a Samsung nem, vagy nem kizárólagosan integrálja a hangkimenetet a Type-C USB portba. A színvariációkra is következtethetünk, noha az Olixar tokokba bújtatott rajzolt készülékek színe akár puszta spekuláció is lehet, feltehetően a Galaxy A5 (2018)-ból is készül majd a hagyományos árnyalatoktól eltérő variáns is.

Előzmények

Hirdetés