Galaxy blog: Novembertől lesz kapható ismét a Note7

A csereprogram már javában zajlik, a tervek szerint pedig az ünnepi szezonra egész Európában visszakerül a polcokra a mindenes phablet.

Bár azt majd a következő időszak tőzsdei eredményei és a közelgő negyedévek pénzügyi mutatói mondják meg, hogy a Galaxy Note7 akkumulátorproblémái mennyire érintették a gyártót kellemetlenül, elismerésre méltó, hogy a Samsungnál gyorsan reagáltak a dologra. Már itthon is folyik a csereprogram, a régi Note7-ek (amelyek kikapcsolását és cseréjét kéri a gyártó) csak 60%-ig töltenek fel, a biztonságos Note7-ek pedig zöld akkumulátorikonnal jelzik, hogy, nos, biztonságosak. Azt is érdemes hozzátenni, amire mi is ráirányítottuk a figyelmet: a médiában megjelent számos tűzesetet a hivatalos vizsgálatok lezártáig nem lehet a Note7 nyakába varrni, és a kiégett Jeep esetében is felmentették a phabletet a vádak alól.

A Note6 kimaradt, hetes sorszámmal futott be a Note5 utódja
Lassan végre a Note7 előnyei kerülhetnek előtérbe, nem pedig a bizonyos modelleket érintő akkumulátorproblémák [+]

Mindez azt jelentheti, hogy pár hét múlva, amikor bárki befáradhat a boltba és leemelhet egy ívelt kijelzős, S Pennel szerelt phabletet, az akkumulátorprobléma távoli emléknek fog hatni – az amerikai Sprint szolgáltató vezérigazgatója szerint fél év múlva a tulajdonos cache memóriájából is kiürül az akkumulátor-gate. Miközben a Samsung a csereprogrammal van elfoglalva (illetve az Note7 értékesítésével azokon a piacokon, ahol eleve biztonságos akkumulátorral startolt el), már azt tervezgeti, hogy mikor hol indulhat meg újra az árusítás.

A hátlap mutatós, ám könnyű összemaszatolni
A komforttal eddig sem volt gond, kényelmes a Note7 fogása [+]

„Határozottan arra számítunk, hogy a Note7 Európában mindenhol elérhető lesz november végéig bezárólag, bőven a negyedik negyedév lezárulása előtt” – nyilatkozta a David Lowes, a Samsung európai marketingigazgatója a Reutersnek. „Biztosak vagyunk benne, hogy jó alapokra tudunk építkezni a céges lendület visszaszerzésére az év végével, így erős 2017-nek nézhetünk elébe.” Lowes arra számít, hogy az érintett phabletek cseréje két héten belül lezajlik, és a problémás piacokon az értékesítés újraindítására fordíthatják az energiájukat. „A Note7 minden tőlünk telhető támogatást megkap, és ettől nem fogunk visszalépni. Komoly piaci érdeklődést építettünk fel, és szeretnénk ezt maximálisan igazolni.” Ha a fentieknél bővebb információt kapunk a Samsung hazai képviseletétől a Note7 itthoni (második) megjelenése kapcsán, arról beszámolunk olvasóinknak.

Azóta történt

Előzmények