Hirdetés

LG blog: tekerd fel a billentyűzeted!

Az okostelefonokban lévő virtuális klaviatúrák és a hozzájuk tartozó szótárak egyre fejlettebbek lesznek, a felhasználók is egyre inkább hozzászoknak, hogy érintőképernyőn gépeljenek le akár egy hosszabb levelet, abban viszont szinte mindenki egyetért, hogy hagyományos billentyűzettel egy terjedelmes szöveget bevinni sokkal kényelmesebb és egyszerűbb manőver, mint a kijelzőt nyomkodni. Ám a fizikai billentyűzetek mérete nem kimondottan összeegyeztethető a mobilok és a kisebb tabletek hordozhatóságával, ezért gondolhatta az LG azt, hogy érdemes lehet praktikusabb formába önteni egy egyébként teljes értékű klaviatúrát. Ennek eredménye lett a feltekerhető Rolly (KBB-700), ami tavaly, a berlini IFA kiállításon mutatkozott be, ekkor ki is próbáltuk, most pedig egy hosszabb tesztre is eljutott hozzánk.

LG blog: tekerd fel a billentyűzeted!
[+]

A kicsomagolás nem rejtett túl sok érdekességet, a dobozban csak a billentyűzet található a hozzá tartozó AAA alkáli elemmel, ha ez lemerülne (erre hónapokig nem fog sor kerülni), akkor természetesen egy ugyanilyen kialakítású akkumulátorral is megoldhatjuk az áramforrás problémáját. A Rolly valóban elég kicsi a 254 x 25 x 25 milliméteres dimenzióival, ha azt vesszük, hogy kisebb laptokba szoktak hasonló méretű klaviatúrákat szerelni.

Numerikus gombsor nincs, a nálunk járt példány nem mellesleg nemzetközi kiosztású volt, így az ékezetes karakterekhez nem volt egyszerű hozzáférni, viszont minden egyéb funkció rendelkezésünkre áll: állíthatjuk a csatlakoztatott eszköz hangerejét, vezérelhetjük a zenelejátszást, valamint a kivágás/másolás funkciók és az iránybillentyűk is adottak.

LG blog: tekerd fel a billentyűzeted!
[+]

A ki- és bekapcsolás automatikusan történik, kitekerve a kis kék ledecske jelzi, hogy a kütyü készen áll a bevetésre, majd egészen addig villog, amíg dolgunk végeztével össze nem tekerjük a négysoros klaviatúrát. A párosítás egyszerűen, a telefon Bluetooth beállításai közt megtörténik, ha pedig már régebb óta ismeri a Rolly a kapcsolódó kütyüt, akkor a kinyitás után néhány pillanattal össze tud vele dolgozni, ezzel jelentős időt spórolva nekünk.

Nagyon praktikus, hogy kinyitott állapotban, hátulról elő tudunk hajtogatni egy stabil állványt a telefonnak vagy a tabletnek, viszont a gépelés általános élménye már nem ennyire felhőtlen minden felületen. Bár a Rolly alján van néhány apró gumikorong, ami ránézésre a tapadást segíthetné elő, alaposabban megnézve viszont ezek inkább a becsukásnál segítenek abban, hogy ne műanyagos kattanást halljunk, amikor az összetekerés végére érünk. Felületfüggő, hogy mennyire marad egy helyben az egész szett, általában nincs gond, de vannak olyan asztalok, ahol tapasztaltunk némi csúszkálást.

LG blog: tekerd fel a billentyűzeted!
[+]

A billentyűk nyomáspontja egyébként remek, gyakorlatilag alig feltűnő, hogy nem egy laptop klaviatúrája dolgozik a kezünk alatt. A gombok sajnos háttérvilágítást nem kaptak, de az F és J billentyűk természetesen itt is rendelkeznek jelzőperemmel, csak az tűnik első blikkre furcsának, hogy kimondottan nagy a távolság a sorok között.

Az LG Rolly Keyboard nem csak LG kütyükkel működik együtt, Android, iOS és Windows platformon is tudjuk használni. Sokaknak hasznos lehet, hogy adott esetben nem kell mindenhova laptoppal járkálniuk, hanem egy mobillal és egy ilyen billentyűzettel le tudnak gépelni akár egy nagyon hosszú szöveget is, viszont a Rolly még egy erőteljesen kompromisszumos termék. Az ötlet zseniális, összeszerelési minőség terén nem lehet komoly panaszunk, és ha magyar kiosztással is elérhető lesz a termék, akkor a funkcionalitást is teljes értékűnek nevezhetjük. Egyedül a stabilitás kérdését érezhetjük nem tökéletesnek, de a Rolly így is hasznos kiegészítő lehet, akit nagyon bánt a csúszkálás, az öntapadós korongokkal orvosolhatja a problémát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés