Hirdetés

LG blog: ismét a JBL-lel működött együtt az LG

A nyakpánt kialakítású Bluetooth headset kategóriáját annak idején az LG hozta divatba, azóta pedig egyre több gyártó látja benne a fantáziát, az ismert konkurensek többsége már előállt hasonló termékekkel: van, ahol a sportosság, van ahol a kényelem képviseli a fő marketingértéket, az viszont minden kétséget kizáróan biztos, hogy nagyon praktikus kialakításról beszélünk. A dél-koreai gyártó kínálatában jelenleg is két részre oszlik a kínálat: a fiatalosabb modell volt a HBS-800 a JBL közreműködésével, az elegánsabb vonalat pedig a HBS-900 képviselte a Harman Kardon szakmai segítségével. Most az előbbi modell frissült, a gyártó ismét a JBL-lel karöltve alkotta meg utódot.

Nyakéknek talán kicsit bumfordi, de így is jelzi az értesítéseket a beépített vibramotorral.
Nyakéknek talán kicsit bumfordi, de így is jelzi az értesítéseket a beépített vibramotorral. [+]

Nagyon sikeresek voltak az elődmodellek, az LG jelentése szerint tízmilliónál is több fogyott a G3-hoz extraként kínálgatott kütyükből, ezért biztos volt, hogy az irány rendben van, a HBS-800 gyermekbetegségeit kellett csak kinőni. Ennek megfelelően tesztünk alanya megörökölte a zsinórral visszahúzódó fülhallgatóvégeket, de ezúttal nem gombnyomásra húzódnak vissza a fülesek, hanem a roppantul vékony kábelt kell kicsit kijjebb húznunk, majd elengednünk. Ez praktikus megoldás, hiszen a felhasználó így eleve kiegyenesíti a kábelt, a gombos rendszer esetén ennek hiányából akadtak problémák.

Miután feltöltöttük a microUSB kábel segítségével a Tone Ultra akkumulátorát, a jobb oldali pánton lévő főkapcsolóval lehelhetünk bele életet, a felvevőgomb hosszas nyomásával pedig Bluetoothon is láthatóvá tehetjük az eszközt. Semmilyen extra alkalmazás nem szükséges a párosításhoz és az alapvető működéshez, de az angol nyelvű LG Tone&Talk névre hallgató androidos szoftvert mindenképpen érdemes telepíteni hozzá, hiszen ezzel tudjuk testreszabni az értesítéseinket és a szövegfelolvasást.

Egyszerű, de a funkcióját tökéletesen ellátja az angol nyelvű szoftver. Egyszerű, de a funkcióját tökéletesen ellátja az angol nyelvű szoftver.
Egyszerű, de a funkcióját tökéletesen ellátja az angol nyelvű szoftver. [+]

A jobb oldali pánton található a számléptető és a bekapcsoló csúszka, illetve a zenelejátszást elindító vagy szüneteltető gomb. Bal oldalán a felvevőgomb, a felderíthetőséget és a kapcsolódást jelző led, a mikrofon, illetve a hangerőszabályzók kaptak helyet. Az értesítéseket elég erőteljesen jelzi, beállíthatjuk, hogy mikről adjon jelet, illetve, hogy adott típusú értesítéseknél hányszor rezgessen alkalmanként.

A kütyü bal felén van a microUSB csatlakozó töltéshez, a ledes visszajelző, a felvevőgomb illetve a hangerőszabályzó csúszka.
A kütyü bal felén van a microUSB csatlakozó töltéshez, a ledes visszajelző, a felvevőgomb, illetve a hangerőszabályzó csúszka. [+]

A hallójáratba illeszkedő fülhallgatón ránézésre egy tök egyszerű gumiharang ücsörög, alaposabban megnézve azonban igazi kuriózumot vélhetünk felfedezni: a kívül szilikonból, belül szivacsból készült illeszték tartós, remekül izolál és a legtöbb ember számára kényelmes is. A jó izolációra szükség is van, hiszen aktív zajszűrés nem került bele, viszont a passzív megoldással is igen alaposan kizárja a külső zajokat. A beszélgetési hangminőség nagyon jó, a legtöbb partner nem is vette észre, hogy nem a fülemhez tartott telefonba beszélek éppen, bár komolyabb zajszűrés itt sincs.

A gombbal elindíthatjuk vagy szüneteltethetjük a lejátszást, a csúszkával pedig a számok között lépkedhetünk.
A gombbal elindíthatjuk vagy szüneteltethetjük a lejátszást, a csúszkával pedig a számok között lépkedhetünk. [+]

Zenei hangminőség terén nagyjából a JBL alsó-középkategóriája köszön vissza a Tone Ultrából, elég sok a mély a hangképben, a közép van enyhén elkenve, aztán a magasban ismét korrekt a produkció. Extrém zajos helyen járva a gond továbbra is a hangerővel van néha, a fejlesztők és a tesztelők valószínűleg nem utaztak még a jó öreg hármas metrónkon, aminek a zajait egyszerűen nem harsogja túl a kütyüben található aprócska erősítő. Ha a legfinomabb részleteket is szeretnénk meghallani a veszteségmentes zenéinkben, akkor lehet némi hiányérzetünk, de alkalmi zenehallgatásra tökéletesen alkalmas a fülhallgató.

Az LG Tone Ultra (HBS-810) fehér, sötétkék és fekete színekben jelenik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG blog: Körbenéztünk az LG-nél a CES-en

    Forgattunk egy rövid videót a dél-koreai gyártó standjánál, hogy megmutassuk, milyen termékeket állítottak ki a Las Vegas-i eseményen. Volt mobiltelefon, tablet, TV, hűtő, mosógép és porszívó is.

Hirdetés