Hirdetés

LG blog: Kattintottunk párat a G5 dupla hátlapi kamerájával

A G5 az MWC egyik legfontosabb újdonsága, amely elhozhatja a moduláris mobiltelefonok újabb trendjét. Nemcsak arról van szó, hogy a kijelző alatti sáv egy fizikai gomb megnyomása után kihúzható, így eltávolítva a telepet, Barcelonában mindjárt két csatlakoztatható modult is demonstrált az LG: az egyik egy audio DAC és erősítő (Hi-Fi Plus), a másik pedig a kamerahasználatra fekszik rá (LG Cam Plus). Elérhető lesz egyébként majd egy 360 fokban rögzítő kamera is, stílusosan 360 Cam néven.

Az LG G5 és moduljai
Az LG G5 és moduljai [+]

Az LG Cam Plus modul egyfelől 1200 milliamperórával megtoldja a 2800 milliamperórás telepet, másfelől pedig gumiszerű borítása biztos fogást biztosít, illetve nyomógombokat is találunk rajta. Van tehát kameraindító, kétlépcsős exponáló, videofelvevő és egy zoomgyűrű is. Emellett egy mikrofon, egy hangszóró és egy USB-C port tartozik ehhez az elemhez, melynek az árát az LG munkatársa egyelőre nem tudta megmondani.

Az LG G5 kameraszoftvere még többet tud, mint az elődé
Az LG G5 kameraszoftvere még többet tud, mint az elődé [+]

Akár csatlakozik Cam Plus a G5-höz, akár nem, a hátlap tetején lévő két kamera játssza a főszerepet. Az egyik 16 megapixeles F/1,8-as rekeszértékkel és átlagos látószöggel, a másik pedig 8 megapixeles és nagy látószögű (135 fokos). A szoftvert elindítva alapból a 16 megapixels modullal lehet kattintani (16:9-es képarányon érhető el ez a felbontás), a képbe digitálisan lehet belezoomolni.

A 16 megapixeles kamera képe
A 16 megapixeles kamera képe [+]

Különleges és szokatlan funkció viszont a kifele zoomolás, így egészen 135 fokig növelni lehet a látószöget. Ekkor lép működésbe a másodlagos szenzor és lencse, amely szintén 16:9-ben rögzít teljes, 8 megapixeles felbontáson. A két kamerához számos közös funkció tartozik, például egy nagylátószögű fotó középső részét ki lehet emelni a másik kamera képével (egy példa), és akinek nem lenne elég az elő- és hátlapi kamera kombinálása egy fotón, mindhárom kameraképet fel lehet használni fotókollázshoz.

A nagylátószögű kamera képe
A nagylátószögű kamera képe [+]

A gömbpanoráma képek manapság igencsak népszerűek és az LG-nek is érkezik erre a célra fejlesztett kamerája, okostelefonnal mindenesetre pár percet igénybe vehet egy Google-féle 360-as fotó összetákolása sok apró részletből. A G5 135 fokos kamerájával rögzített panorámakép leegyszerűsíti a dolgot, gyorsan összehozható egy 360 fokos kép.

Tripla kamerás fotó is lőhető a G5-tel
Tripla kamerás fotó is lőhető a G5-tel [+]

A képminőség elemzésébe most nem mennénk bele, hiszen arra pont jól lesz majd a tesztünk, amelyben minden egyéb funkció bemutatására fordítunk időt. Az mindenesetre biztos, hogy a lézeres autófókusszal továbbra is pillanatok kérdése az élesítés, elérhető egy rakás kézi mód és effektus, DNG RAW-ban továbbra is lehet menteni, és az optikai képstabilizálás sem maradt ki.


[+]

Ha pedig a G4 kamerás képességeiből indulunk ki, aligha kell majd csalódni a folytatás fotós tulajdonságaiban, főleg ha az extra akkumulátoros és exponálógombos LG Cam Plus modult a felhasználó felpattintja. A stabilabb fogás este jelenthet igazán komoly előnyt, amikor hosszabb záridőt kell megtartani.

Az LG Cam Plus modul
Az LG Cam Plus modul [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • Ilyen lesz a G5 „Magic Slotja”?

    Egy papírnyomtatvány utal arra a megoldásra, amellyel állítólag a fémházas kivitel ellenére cserélhető marad az LG G5 telepe, és amellyel egyéb modulokat és csatlakoztatni lehet.

  • Alulról lehet majd kihúzni az „LG G5” akkumulátorát?

    A friss pletykák mellé egy renderkép is érkezett, amely állítólag leleplezi a G4 folytatásának különlegességét: a szétszedhető alsó részt.

Hirdetés