Hirdetés

Felújított Galaxy Note7 kerülhet piacra

A feltörekvő piacokon elvileg nyártól elérhető lesz a Samsung Galaxy Note7 felújított változata.

Update: A Samsung indiai szóvivője igen tömören, de cáfolta a The Korean Economic Daily tegnapi értesüléseit, legalábbis az indiai piac vonatkozásában: A jelentés, miszerint a Samsung felújított Galaxy Note7 piacra dobását tervezi Indiában, nem helytálló.

A The Korea Economic Daily értesülései szerint a Samsung újra kiadja az akkumulátorproblémák miatt teljes egészében visszahívott Galaxy Note7 szériát. Miután a gyártó belső vizsgálata és a független szakértői elemzásek is arra az eredményre jutottak, hogy a Note7 problémájáért kizárólag az akkumulátor mérete és kapacitása tehető felelőssé, ami mellesleg összességében már konstrukciós hibának tekinthető, a készülék többi komponense lényegében újra felhasználhatónak tűnik.

Akkumulátorteszt
Akkumulátorteszt [+]

A Greenpeace már jelezte, hogy hatékony megoldást várnának el a több millió legyártott készülékben található, aránylag ritka nyersanyag újrahasznosítására, valamint a hulladékként tételezett darabok környezettudatos kezelésére. A Samsung szintén elkötelezettnek mutatkozott a visszahívás jelentette potenciális környezeti hatások csökkentése mellett, az újrakiadás pedig a veszteségek minimalizálásához is hozzájárulhat. Az eredetileg 3500 mAh-s akkumulátor 3000 mAh-sra cserélésével elvileg biztonságos eszköz kerülhet vissza a piacra, míg minden más komponens és funkció teljes értékűen üzemel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés