Hirdetés

Apple blog: LAB.C USB Case, avagy a pendrive legyen velünk!

Az iPhone-ok elterjedtségének köszönhetően kis túlzással már mindenki gyárt ilyen-olyan tokokat, hátlapokat védő kiegészítőket. Az Apple a legutóbbi generációs készülékek megjelenésekor kicsit felzavarta az állóvizet azzal, hogy egy-két gombot máshova tett, de az iPhone 4 és 4S között azért nincs olyan nagy különbség, így a kiegészítők gyártói minimális változtatások eszközölésével piacra tudják dobni a korábbi modelljeiket, ám a vásárlóknak nem árt észnél lenniük. Már csak azért is, mert használhatóság szempontjából is nagy különbségek vannak; találkozhattunk már akkumulátorkabáttal, ultravékony bumperrel és meglehetősen vastag, de külső hatásokat jól elnyelő tok-kerettel is. Most pedig egy újabb találmány látott napvilágot, amely USB Case néven kerül forgalomba.

Már a könnyen kibontható és visszazárható, impozáns csomagolás is szemlélteti, hogy itt minőségi megoldással szembesülünk. A dobozt kibontva egy műanyag tálcában találjuk a tartozékokat: kapunk egy különleges hátlapvédő tokot (erről később), egy törlőkendőt, egy piros és egy fekete home gomb matricát (ezzel kicsit domborúvá tehetjük a kezelőszervet) és egy előlapi fóliát, valamint a szokásos leírást tartalmazó dokumentumok társaságában. Az USB Case egyébként számos színben is megvásárolható, választhatunk a szürke-narancssárga (előbbi a tok, utóbbi a pendrive színe), fehér-fekete, szürke-fekete, lila-zöld és fehér-rózsaszín árnyalatok között.

A védőtok első ránézésre teljesen átlagosnak tűnik, kemény plasztikból készült, meglehetősen szilárdnak mondható. Az igazán érdekes részt azonban alul találhatjuk, ahol egy nagyjából 2 milliméter vékony pendrive csücsül a neki kialakított területen. A tartó sínes kialakítást kapott, ebbe egyszerűen csak bele kell csúsztatni a hordozható adattárolónkat, s utána már bárhová magunkkal vihetjük kedvencünkkel együtt. A pendrive aránylag masszívan a helyén marad, attól nem kell félni, hogy kiesik, ám egy kicsi holtjátéka sajnos van az eszköznek. Hogy mennyire praktikus, az egy teljesen szubjektív dolog, ám így tényleg sosem fogjuk otthon felejteni a munkához, vagy tanuláshoz olykor elengedhetetlen kellékünket. Az adattároló mérete egyébként 8 GB, ami bőségesen elegendőnek tűnik az átlagos felhasználóknak. Ha ehhez hozzáadjuk a szép és minőségi tokot, akkor a 9000 forintos végfelhasználói ár korrektnek mondható. Egyébként létezik 4 és 16 GB-os kivitel is, de azok egyelőre nem vásárolhatók meg a StarKingnél.

Azóta történt

Előzmények