Körvonalazódik a Nokia 2

Hirdetés

A HMD által birtokolt Nokia lassan felépíti az idei portfólióját, amely a középkategóriával nyitott Barcelonában, majd nemrégen megérkezett a csúcsmodell is, Snapdragon 835-ös szettel, 4 vagy 6 GB operatív memóriával és Zeiss-féle dupla kamerarendszerrel. A Nokia 8 nem lett különösebben egyedi, ezzel együtt korrektül helytállt, noha a konkurencia igen erős a kategóriában. A Nokai 3, Nokia 5, Nokia 6 és Nokia 8, és a nemrég befutott Nokia 7 mellett már csak egy készüléket várunk idén, az abszolút belépő szintet képviselő Nokai 2-t. És esetleg a Nokia 9-et.


[+]

A Nokia 2 már többször előkerült, például a Szövetségi Kommunikációs Bizottság jegyzékében. Az adatok alapján a készülék igen tekintélyes méretű, 4000 mAh-s akkumulátort kap, ezzel várható üzemidő tekintetében magasan vezetheti a szériát. A teljesítmény viszont kérdéses lehet, amennyiben látszólag a Snapdragon 212-es szetthez mindössze 1 GB RAM és 8 GB belső tárhely tartozhat. A Geekbench méréseit most az AnTuTu is megerősíti, valamint kiegészíti a kamerára és megjelenítőre vonatkozó adatokkal. Előbbi 5 és 8 megapixeles, míg utóbbi HD felbontású lesz. Méretben valószínűleg 4,7 és 5 hüvelyk között számíthatunk.


[+]

A specifikáció alapján egyáltalán nem kizárt, hogy az október 31-re meghirdetett indiai bemutatón a Nokia 2 is jelen lesz, főleg, ha az indiai piac sajátosságaiból indulunk ki. A meghívó szövegezése viszont pont nem egy, az Egyesült Államokban 99 dollárra árazott, belépő szintű eszközre utal. Nem tartjuk valószínűnek ugyanis, hogy a HMD szerint a Nokia 2 lesz a márka új mérföldköve, sokkal inkább a Nokia 9-re illik a leírás.

Azóta történt

  • Frissítve! Bemutatkozott a Nokia 2

    A belépőmodell meglehetősen szerény specifikációkat kapott, viszont eurós ára két számjegyű és elvileg kétnaponta elég tölteni. Itthon ugyanakkor vastagabban fog a toll.

Előzmények

  • Nokia 8 - a múltat elfeledni

    Második körben tényleg csúcsmodellt csinált a HMD, de mire elkészült, addigra beleszürkült a mezőnybe. Nem rossz, de nincs benne semmi rendkívüli.

  • Jól nyitott a Nokia 7

    A hónap végén pedig egy nemzetközi bemutató is esedékes lehet a meghívók alapján.

  • Hatalmas akkumulátort kap a Nokia 2

    4000 mAh kapacitású akkumulátort még a Nokia 8-ba sem került, úgy tűnik, a kis modell jól fogja bírni a kiképzést.

  • Nokia 6 - ötről a hatra

    A Nokia 6 sok mindenben megismétli 5,2 hüvelykes fivére tulajdonságait, ám szerencsére javít annak néhány bakiján, jókora többletköltség árán. A legtöbbet multimédiában nyújtja a vásárlónak.

Hirdetés