Üveg hátlapot kapott a Nokia 7

Az újdonság egyelőre csak Kínában jelenik meg, de később a többi piacra is eljuthat.

A várva várt Nokia 9 már hónapok óta futja a tesztköröket, de úgy tűnik, hogy bemutatni még nem nagyon akarják, helyette itt van a Nokia 7, ami egy százezer forint körüli árcímkével startoló kütyü. 5,2 hüvelykes, 16:9-es Full HD kijelzőt kapott, odabenn pedig egy friss, Snapdragon 630-as rendszerchip látja el feladatát: ez egyrészt korrekt teljesítményt nyújt, hiszen 14 nanométeres csíkszélesség mellett nyolc darab 2,2 GHz-es Cortex-A53 processzormaggal dolgozik és Adreno 508 IGP-t kapott, másrészt pedig támogatja a Bluetooth 5.0-t és az Aptx HD-t is. Az alapmodell 4/64 GB-os memóriapárost kapott, de 6/128 GB-os változat is piacra kerül.


[+]

A készülék fotókon jól néz ki, az üveg elő-és hátlapot fém keret fogja össze, ám amit még büszkébben említettek, az a bothie mód, aminek segítségével az első és hátsó kamerával egyszerre készíthetünk fotót, amit aztán egy képpé állít össze a rendszer. Ez a funkció nem teljesen új, több mobilban is láttuk már az utóbbi években, egyébként 16 megapixeles, f/1,8-as apertúrájú a főkamera, a szelfik pedig 5 megapixelben készülnek, f/2-es optikával és 84 fokos, széles látószöggel. A Bluetooth 5.0-t már említettük, de természetesen van GPS-vevő, 3,5 milliméteres jack csatlakozó, NFC, Cat.6-os LTE, ac-s WiFi, a 3000 mAh kapacitású akkumulátorhoz pedig 18W-os gyorstöltés.


[+]

Fényes fekete és matt fehér színekben startol el a Nokia 7 Kínában, a belépőmodell nagyjából 98 000 forintnak megfelelő összegért vehető meg, akinek több memória és tárhely kell, az nagyjából 107 000 forintot fog fizetni. Nemzetközi piacra dobásról még nincsenek információk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 6 - ötről a hatra

    A Nokia 6 sok mindenben megismétli 5,2 hüvelykes fivére tulajdonságait, ám szerencsére javít annak néhány bakiján, jókora többletköltség árán. A legtöbbet multimédiában nyújtja a vásárlónak.

  • Nokia 5 - ötlettelen

    A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

  • Nokia 3 - valaki most finntorog

    Symbian, MeeGo, Windows Phone és most Android: megtalálta-e a Nokia az ideális okosplatformot és a Lumiák méltó utódját, avagy az elbukott sorozatok hibáit ismétli?

Hirdetés