Hatalmas akkumulátort kap a Nokia 2

Hirdetés

Egyre több információ kerül napvilágra a várható legolcsóbb Nokia okostelefonnal kapcsolatban. A Nokia 2 névvel fémjelzett modell felbukkant egy teljesítménymérésen, több kínai fórumon, most pedig az amerikai FCC (Szövetségi Kommunikációs Bizottság) certifikációját kapta meg, ami egy meglepő információt adott a kütyüről: várhatóan 4000 mAh kapacitású akkumulátor kerül a Snapdragon 210/212 lapkával jó eséllyel nem túl sokat fogyasztó – bár gyártástechnológiai oldalról nem túl modern, 28 nanonéteres –, 720p-s mobilba.


[+]

A kapacitással kapcsolatos szám már csak azért is erős, mert a Nokia 8, az eddigi csúcsmodell is csak 3090 mAh-t tudhat magáénak, a Nokia 3 pedig mindösszesen 2630 mAh-t. A tanúsítvány megjelöli a töltőadapter szabványát is, teljesen sima, 5 voltos, 2 amperes fejre számíthatunk, gyorstöltésre ne számítsunk, a két drágább Nokia, a 3-as és az 5-ös sem tud ilyet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Körvonalazódik a Nokia 2

    Noha elég halvány körvonal, főleg a roppant szerény hardvernek köszönhetően, az akkumulátor viszont ütős lehet.

Előzmények

  • Nokia 6 - ötről a hatra

    A Nokia 6 sok mindenben megismétli 5,2 hüvelykes fivére tulajdonságait, ám szerencsére javít annak néhány bakiján, jókora többletköltség árán. A legtöbbet multimédiában nyújtja a vásárlónak.

  • Nokia 5 - ötlettelen

    A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

  • Nokia 3 - valaki most finntorog

    Symbian, MeeGo, Windows Phone és most Android: megtalálta-e a Nokia az ideális okosplatformot és a Lumiák méltó utódját, avagy az elbukott sorozatok hibáit ismétli?

Hirdetés