Koncepciómodelleket mutatott be a TCL

Vagyis félig, mert a kihúzható és a kétszeresen hajlítható kijelzővel szerelt készülékek jó ideig nem kerülnek forgalomba és egyelőre nem is működnek.

A TCL által bemutatott demó készülékek a Android Authority beszámolója alapján még csak nem is működnek, a kijelző pedig inaktív, a formatervek és a koncepció viszont több, mint izgalmas.

Úgynevezett tri-foldable megoldás
Úgynevezett tri-foldable megoldás [+]

A TCL által Dragon- és ButterflyHinge (kifelé és befelé hajló zsanér) névre keresztelt zsanéros megoldás tulajdonképpen ugyanaz, mint a Galaxy Fold és a Mate X esetében, csak itt két hajtással zsugoríthatjuk a 10 hüvelykes tabletet egy 6,65 hüvelykes, 20,8:9 képarányú, kissé vaskosnak tűnő, de mobil méretű eszközzé.


[+]

Az igazán újszerű megközelítés viszont a széltében megnövelhető kijelző, ami működőképes állapotban egy motor segítségével terjesztené ki a panelt. A kompakt állapotban 6,75 hüvelykes AMOLED panel oldalirányban lesz szétcsúsztatható, aminek eredményeképpen egy 7,8 hüvelykes készüléket kapunk dupla kameralyukkal a jobb felső sarokban.

A mechanikát motor működteti, a nem kicsit életszerűtlen mozdulatok helyett csak egy gombot kell majd megnyomni. A készülék egyébként mindössze 9 mm vastag, mai felcsavarható kijelző nélkül is korrekt méret.


[+]

A TCL által bemutatott megoldások egyelőre nem valódi, használható készülékek és nem is a közeljövőben kerülnek forgalomba a koncepcióra épülő eszközök. Azt viszont remekül szemléltetik, hogy mennyi lehetőség van a hajlítható és flexibilis kijelzőtechnológiában vagy, hogy a Samsung miért költött nagyjából 6 milliárdnak megfelelő összeget az új gyártósorokra. A TCL kijelzőit egyébként házon belül fejlesztik és gyártják. A készülékterveket az MWC-re szánták, csak az ugye elmaradt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés