Hirdetés

2018. december 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tartozékok rovat

Hamarosan több felhasználót is támogatni fog a Google Home

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: AndroidPolice

A Google Assistantre épülő otthoni megoldás fontos funkcióval bővül. Ezzel egy időben a Segéd személyiségéért felelős csapata még közvetlenebb asszisztensen dolgozik.

Hirdetés

A Google Assistant már ősszel kilépett az okostelefonos határok közül, a Google Home hangszórós, mikrofonos vezérlőközpont pedig remekül demózta a képességeit, miközben a tudása folyamatosan bővült. Bekerült például több okosotthon kütyü hanggal való vezérlése, plusz egy sor hasznos új funkció. Azon túl, hogy a magyarul Google Segéd néven futó (de magyarul nem tudó) megoldás személyes vagy internetes kérdésekre remekül válaszolgat, zenét játszik vagy egyéni preferencia alapján ajánlgat, szójátékokban és humorban is otthon van, és a Google Assistant Personality Team (nagyjából: a segéd személyiségéért felelős csapata) még kötetlenebb és közvetlenebb párbeszédeket és felszabadultabb használatot ígért egy BBC interjúban.


[+]

Egy komoly korlátja mindenesetre kezdetektől volt a Home-nak: hiába a családbarát kialakítás, csak egy felhasználói fiókot lehetett hozzákapcsolni, ami egy felhasználói adatbázisból táplálkozó preferenciaalapot jelentett, bárki szólította meg az OK Google vezényszóval. Ennek nemsokára vége: néhány tulajdonos Home kezelőfelületén már fel is felbukkant a több felhasználói mód lehetősége, bár az Android Police szerint ezt a Google egyelőre még nem élesítette. A dolog gyorsan változhat és változnia is kell, hogy a Home igazi családi hangsegéd legyen, ne csak az apuka vagy az anyuka személyes adataira támaszkodó asszisztens.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Google Pixel XL - asszisztenst jó áron felveszünk

  A méregdrága Pixel XL legfőbb erénye az új hangasszisztens, ám magyarul nem tud és nem marad sokáig a referenciamobilok sajátossága.

 • Google Pixel - más közönségre képpontosít

  Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

 • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

  Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.