IFA 2017: Beszállt a Sony az otthoni hangasszisztens versenybe

A mesterséges intelligencia lassan beférkőzik a háztartásba, és megannyi variáció és próbálkozás után a Sony is kipróbálja magát az okos otthoni hangszórók világában. A japánok saját hangsegédet ugyanakkor nem fejlesztettek, ehelyett az egyre népszerűbb Google Segéd gépi tanulására, a természetes nyelvi folyamatok feldolgozására és a komplex szolgáltatáshalmazra építenek, ezzel egyébként riválist adva a Google Home-nak


[+]

Épp csak a hangzatos titulus maradt ki: szólítsuk Google Assistant Built-in Wireless Speakernek vagy LF-S50G-nek, valahogy egyik sem cseng olyan jól, a köztudatba is leginkább a Sony otthoni asszisztenseként vonul majd be, amikor októberben, 200 dolláros áron befut. Szemben az újabb trendekkel, a Sony okoshangszóró színes kijelzőt nem, csak a henger alakú testben megbújó LED lámpákat kapott, amelyek kijelzik például az időt.


[+]

Az IPX3 minősítésű, fröccsenésálló masina annyiból ugyanakkor különleges, hogy térhatású hangszórói és mikrofonjai mellett nem csak hangutasítással bírható kommunikációra, hanem gesztusvezérléssel: a hangerő, a zenelejátszás és a léptetés megoldható a Google Assistant Built-in Wireless Speaker felett hadonászva. A hangerő képes továbbá a környezeti zajhoz igazodni.


[+]

A Google Segéd rendszerét használva számos másik okoseszköz vagy csatlakoztatott hangfal vezérelhető, és persze az asszisztenssel el is lehet csevegni. Az, hogy a több felhasználói mód és minden, ami a Google Home tudáslistáját képezi, elérhető-e itt is, egyelőre nem tudni, de elég valószínű, hogy igen.


[+]

A Google Assistant Built-in Wireless Speaker NFC, Bluetooth 4.2 és 802.11a/b/g/n WiFi kapcsolatra képes két csatornán, 48 mm-es mélynyomóval rendelkezik, Chromecast-kompatibilis és persze a telefonnal is együttműködik. A nyelvi korlátok miatt ugyanakkor egyelőre nem érdemes hazai felbukkanására számítani. Ez nem minden: a Google bejelentette, hogy az év végéig több, köztük LG márkájú mosógép, hűtő, szárító és porszívó vezérlehető lesz az otthoni vagy telefonos Segéddel, így az OK Google, most ki a ruhákat!, vagy a takaríts ki! a tudáslista része lesz.

Előzmények

Hirdetés