Ismét a Samsung szállítja az iPhone-ok tárolóegységeit?

Hirdetés

Miközben a tárgyalóteremben és a publikum előtt nagy harcot vívnak (végső soron a vásárlók kegyeiért), a színfalak mögött komoly üzleti kapcsolata van az Apple-nek és a Samsungnak, az utóbbi ugyanis gyárt a kijelzőktől kezdve a rendszerchipeken át a memóriáig egy sor komponenst, és ezekből nem egyszer rendelt nagy mennyiségben az almás óriás is. Olyan iPhone generációk is voltak persze, amelyek százalékos Samsung tartalma alacsonyabb volt a korábbiaknál, mostanában viszont azt hallani, hogy az iPhone-ok jövőre AMOLED kijelzőre váltanak, és a koreaiakat három év alatt 100 millió ilyen panel legyártásával bízták meg.

A dobozban lightning kábelt, töltőfejet és headsetet találunk
A jövő iTermékeiben ismét Samsung NAND chipek düböröghetnek. Fent az iPhone SE doboza látható [+]

Ehhez csatlakozhat a legfrissebb pletyka, mely szerint ismét a Samsung lehet az iTermékek NAND chipjeinek, azaz belső tárolóegységeinek fő beszállítója. Az Android Headlines megjegyzi, hogy az Apple az iPhone 5s-től nézett új partnerek után, ám most visszatérhetnek a koreaiakhoz, akik a Protec, az Asymtek, a Hansol Chemical és a Nitrium segítségével oldanák meg a chipek különleges elektromágneses árnyékolását, a cupertinóiak igényei szerint. A vékony fémréteg felviteléhez a Samsungnak állítólag komolyan fel kell turbóznia gyártósorait. A komolyabb árnyékolás az AH szerint szabadabb tervezést tesz lehetővé, mivel a komponensek egymáshoz közelebb vagy akár egymásra is kerülhetnek. Ezzel hely szabadulna fel, így a készülékek vékonyabbak lehetnek, vagy épp nagyobb akkumulátort kaphatnak. Várhatóan erre a pletykára sem fognak reagálni az érintett felek.

Előzmények

  • Apple iPhone SE - se vele, se nélküle

    Az almás vállalat egy rendkívül kompakt méretű készüléket dobott piacra. A külső már ismerős, a belső pedig bivalyerős, a kamera és az üzemidő is dicséretes. De vajon ez elég lesz a sikerhez?

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

  • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

    A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

Hirdetés