Ismeretlen ismerős: itt a Poco X2!

A Redmi K30-at címkézték át, ami éppenséggel jó hír, hiszen maradt a 120 Hz-es panel, a hat kamera és a versenyképes ár.

Nem ismeretlen stratégia a mobiltelefonok átcímkézése és új telefonként való bemutatása a Xiaomitól: hozzánk például Xiaomi Mi 9T néven jutott el a Redmi K20, melynek folytatása Indiában egy másik brand nevét viseli: a pár hete elstartolt K30-ból a világ második legnépesebb országában Poco X2 lett.

A Pocophone tehát valóban visszatért, ám egyelőre lemásolta padtársa házi feladatát, ami egy szinte teljesen kávamentes, 6,67"-es képátlóval és 1080 x 2400 pixeles IPS panellel szerelt monstrumot jelent 208 grammos házban. A HDR10 támogatással és 120 Hz-es képfrissítéssel felvértezett kijelzőbe 20 + 2 megapixeles szelfiegység vájt magának járatot a jobb felső sarokban, míg a hátlapon négy darab szenzor várja a fényt az optikák végén.

A főegység 64 megapixeles 1/1,7"-es szenzormérettel, f/1,9 blendéjű lencsével, PD-autofókusszal, optikai képstabilizálás nélkül. Neki lesz a dolga a digitális zoomot, vagy ha úgy tetszik, az egész képből való vágást megoldani, míg a dedikált ultraszéles kamera 8 megapixelen szerénykedik. A portrémódból 2 megapixeles szenzor veszi ki a részét, míg az eddigi összes tesztünkben feleslegesnek talált makrólencse is megvan, szintén 2 megapixelen.


[+]

A hardver a sebesség és üzemidő kettőssége mentén lett megválasztva: a nyolcmagos Snapdragon 730G 8 nm-es csíkszélességen készül, simán meghajtja az Android 10-en alapuló MIUI 11-et, a 4500 mAh-s, 27 watton tölthető telep pedig minden bizonnyal sokáig látja el energiával az aprónak nem mondható csecse-becsét. Lévén a panel IPS típusú AMOLED helyett, az ujjlenyomat-olvasó nem mögé, hanem jobb oldalra került.

A K30 ára nem volt vészes Kínában, és a Poco X2 is baráti számokkal nyit: 6/64 GB-os konfigurációban 68 ezer, 6/128 GB-os változatban 73 ezer, 8/256 GB-tal pedig 86 ezer forintba kerül, magyarán a Xiaomi/Poco nem akar az extra tárhelyen meggazdagodni. A középkategóriás hardver és az X2 név egyébként jó eséllyel vetíti előre, hogy nem ez a Pocophone idei csúcskészüléke - az majd az F2 nevet viselheti. Egyelőre nincs információnk arról, hogy a K30/X2 ellátogat-e hazánkba, és ha igen, milyen brand alatt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés