IFA 2015: Emlékeket őriz a Photofast újdonsága

Hirdetés

Az iOS rendszer nagyon zárt, nem lehet bárhová bármikor menteni az adatokat sem az internetről, sem pedig a számítógépről letöltve. Az Androiddal ellentétben az USB-OTG sem működik, vagyis az iPhone vagy éppen az iPad felhasználóknak eléggé meg van kötve a keze (persze ez nem mindig rossz dolog, nem is erről szól az egész most). A Photofast pont ezekre a júzerekre gondolt, hiszen korábban is olyan eszközöket dobtak piacra, mellyel valamilyen szinten át lehet hidalni ezt a problémát.


[+]

Legújabb eszközük, a MemoriesCable még tovább megy ennél, hiszen nem csak egy töltőkábel, hanem pendrive is egyben, ami viszont kizárólag csak a Lightning csatlakozós eszközökkel kompatibilis. A kiegészítőnek hála akár etetés közben is el lehet menteni a fontosabb adatokat, amit természetesen egy külön program segítségével lehet megtenni. A kábel 13 centiméter hosszú, összehajtható, 1,1 centiméter a legvastagabb pontja, és mindössze 9,4 grammot nyom. A Photofast újdonságának legnagyobb előnye, hogy a képeket és más adatokat is tárolhatunk rajta, és mivel ez egy Apple által hivatalosan jóváhagyott termék, így lényegében a legtöbb almás szolgáltatással, így az AirPlayjel is kompatibilis.


[+]

A cégnél igen büszkék voltak egyébként arra, hogy a közösségi oldalakon tárolt fotókról is biztonsági mentéseket lehet ezzel végezni, így a Facebookon vagy éppen az Instragramon tárolt alkotásokat is le tudjuk menteni. Nem lenne teljes a lista, ha a Google Drive vagy a Dropbox ne lenne a támogatott programok között, illetve még plusz dolog, hogy a szoftveren belül hangfelvevőt is találunk. A MemoriesCable, bár nagyon hasznos kiegészítőnek számít az iOS-es körökben, elég drága termék, hiszen külföldön 100 eurót, vagyis közel 31 ezer forintot kérnek érte. A későbbiekben tesztelni is fogjuk, meglátjuk, megéri-e majd ennyit áldozni erre az "iOS pendrive"-ra.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

  • PhotoFast MemoriesCable bemutató

    A cég új terméke a Lightning csatlakozóval szerelt eszközöket célozza, a plusz tárhely mellett pedig számos olyan funkciót garantál, mely jól jöhet az adatok lementéséhez.

Előzmények

Hirdetés