2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

IFA 2015: Kezünkben a Sony Xperia Z5 és Z5 Compact

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Berlinben a Z-család három taggal bővült, ebből kettőt mi is lencsevégre kaptunk, így látható, miben változtak a telefonok külsőleg és szoftveresen.

Hirdetés

A Sony nagyszabású sajtóeseményt tartott, melyen a kamerákon kívül bemutatkozott a Z-család három új tagja. Az Xperia Z5 Premium a világ első 4K felbontású kijelzővel szerelt okostelefonja, de sajnos nem lehet megfogni, a japánok munkatársai nem engedték ki a kezükből. Az Xperia Z5-öt viszont igen, mely 5,2 hüvelykes Full HD kijelzővel, Snapdragon 810 chipsettel, 3 GB RAM-mal, IP68-as védelemmel, és az oldalra szerelt ujjlenyomat-olvasóval hívja fel magára a figyelmet. A mobilról természetesen egy rövid bemutatót is készítettünk:

Ugyanígy lencsevégre kaptuk a csúcsmodell kistestvérét, a Z5 Compactot is, mely a nevéből adódóan kompaktabb, de sajnos anyaghasználatban is egy fokkal gyengébb külsőt kapott. A 4,6 hüvelykes HD megjelenítőt nevetve hajtja meg a Snapdragon 810 lapka, a 2 GB RAM egy kicsit csalódás, de minden bizonnyal azért nem lesz erőforrás híján a készülék. A Sony újdonsága is megkapta a biometrikus leolvasót, és szintén rendelkezik IP68 védettséggel. A rövid hands-on kisfilm itt látható:

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.