IFA 2015: Könnyen elkallódó dolgok megtalálásában segít a Chipolo

Mindig örömteli, ha egy egyszerű közösségi gyűjtés annyira jól sikerül, hogy az adott csapat egy IFA-szintű nemzetközi kiállításon is képviselteti magát. 2013 novemberében, a The Chipolo Team névre hallgató csapat úgy döntött, hogy létrehoz egy egyszerű kütyüt, amivel az elkallódott kulcsok, táskák, fényképezőgépek és egyéb tárgyak néhány pillanat alatt megtalálhatók lesznek. A projekt egész jól sikerült, a közel 300 000 dollárnyi összértékű adományhalmazból hamar meg is indult a gyártás, mi pedig a ShowStoppers-ön próbáltuk ki a kütyüt. Első ránézésre egy kulcstartóval van dolgunk, amit rátehetünk a könnyedén elkallódó dolgainkra, amiket így egy pillanat leforgása alatt megkereshetünk, ha a telefonunk és a Chipolo össze vannak kapcsolódva.

IFA 2015: Könnyen elkallódó dolgok megtalálásában segít a Chipolo
[+]

Az alkalmazás elérhető iOS-re, Androidra és Windows Phone-ra is, funkcionalitása elég egyszerű, Bluetooth LE segítségével kapcsolódhatunk a Chipolo-ra, az alkalmazásból pedig küldhetünk hangértesítést, amit remélhetőleg azonnal meghallunk és így véget is ér a keresés. Ha nem kapcsolódnak össze a készülékek Bluetooth-on, akkor az alkalmazásból megnézhetjük, hogy a telefonunk éppen hol volt (GPS alapján), amikor lekapcsolódott a kis kulcstartó, így ha munkahelyen hagyunk valamit, akkor megtudjuk, hogy fölöslegesen keressük otthon.

IFA 2015: Könnyen elkallódó dolgok megtalálásában segít a Chipolo
[+]

Ha a telefonunk veszne el, de a Chipolo nálunk van, akkor rázással küldhetünk hangértesítést a telefonra. A kis kiegészítő ára jelenleg 24 euró (körülbelül 7500 forint) + szállítás, 9 színben érhető el, több példány vásárlása esetén kedvezmény jár a vásárlóknak.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

  • IFA 2015: Emlékeket őriz a Photofast újdonsága

    A MemoriesCable egy olyan kiegészítő, mely a Lightning csatlakozós eszközökhöz készült, és töltőként plusz pendrive-ként is funkcionál, számos extra funkcióval egybekötve.

  • Chipolo Plus - semmi sincs veszve

    Az új Chipolo már a víztől sem ijed meg, nagyon hangos és szétszedni sem kell, viszont az energiatárolóját nem lehet cserélni, így tulajdonképpen csak egy évre szól.

Hirdetés