PhotoFast MemoriesCable bemutató

Hirdetés

Bevezető, funkciók

Az Android és az iOS operációs rendszer között több lényeges különbséget is találunk, ám ezek közül az egyik legfájóbb mindig az volt az almás eszközöknél, hogy nem lehetett külső eszközöket csatlakoztatni hozzájuk, vagyis nem volt olyan egyszerű a helyzet, mint a zöld robotos szoftver esetében. A memóriabővítés hiánya mára már nem olyan egyértelműen csak az iOS hiányossága, hiszen a Samsung is mellőzi ezt a lehetőséget legújabb csúcskészülékeinél, az új Nexus modellek is ilyenek, a belső adattárolók egyre nagyobb sebességével ugyanis nem tudják felvenni a versenyt a most forgalomban lévő és elérhető árú microSD kártyák. Az Apple készülékek leendő tulajdonosainak tehát előre ki kell választaniuk a háttértár méretét, utána viszont az ha kevés, ha nem, a felhőszolgáltatásokon kívül majdhogynem nincs lehetőség külső eszközre menteni az adatokat.

32, 64 és 128 GB-os változatban kapható
32, 64 és 128 GB-os változatban kapható [+]

Pedig sokan fizikai formában is szeretnék megőrizni a telefonokon vagy a táblagépeken tárolt adatokat, vagy olyanok is akadnak, akik esetleg nem bíznak a Google, az Apple vagy éppen a Microsoft tárolásának biztonságosságában. A PhotoFast pont erre a felhasználói rétegre koncentrál, hiszen a cupertinóiakkal együttműködve olyan eszközt fejlesztettek, mely egy külön program segítségével képes felismerni a kütyükön tárolt tartalmakat, így pedig lehetőség adódik arra, hogy a legtöbb fontos dolgot azonnal erre, a pendrive-ként is működő eszközre mentsünk. A MemoriesCable névre hallgató újdonság a Lightning csatlakozóval ellátott masinákkal kompatibilis, ezzel egyébként sok iPhone, iPad és iPod touch birtokos élvezheti a különböző szolgáltatásokat. Az írási/olvasási sebesség a gyári adatok szerint USB-nél 22/90 Mbps, Lightning esetén pedig 20/30 Mbps.


[+]

A 138,5 x 16,7 x 8,2 milliméteres és 9 grammos kábelnek két vége van, az egyik sima USB 3.0-s, a másik pedig Lightning. Ahogy a megfelelő almás eszközökhöz kapcsoljuk a tartozékot, az iOS felkínálja, hogy az App Store-ból letöltsük az i-FlashDrive ONE névre keresztelt programot (minimum iOS 7.0 kell hozzá). A telepítés után máris használhatóvá válik az alkalmazás, ami rögtön kijelzi, hogy az Apple kütyün és a pendrive-on mennyi szabad hely áll rendelkezésre. Az app működése pofonegyszerű, alul találjuk meg azokat az ikonokat, amik a különféle funkciókat jelölik: zene, fotó, videó, YouTube, Vimeo, felvevő, Dropbox, Google Drive, Facebook album, Instagram, Tumblr, naptár, névjegyzés, valamint ez utóbbiak biztonsági mentése.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés