IFA 2015: Újdonságokkal készült az Olloclip

Hirdetés

Az Olloclipnél szorgosan dolgoznak azon, hogy minőségi kiegészítőkkel lássák el a telefonokat, bár tény, hogy körülbelül kilencven százalékban az iPhone-okhoz gyártanak dolgokat. Nálunk is járt már nem egy termékük, főleg lencséket sikerült tesztelnünk, melyek többé-kevésbé sikeresek voltak, mondjuk nem csoda, hogy nem adnak el zsákszámra belőlük, hiszen a már említett minőségi kialakításért borsos árat kell fizetnünk. Az IFA kiállításon mindenesetre újabb meglepetéssel készültek, mellyel az iPhone 6 és 6 Plus makrózási képességeit igyekeznek még magasabb szintre emelni.

Ilyen a Telephoto lencse
Ilyen a Telephoto lencse [+]

A Macro Pro Lens névre hallgató kiegészítőt könnyedén fel lehet csatlakoztatni a kamera elé, ami mind az elő-, mind pedig a hátlapi szenzorra vonatkozik. A két telefonmérethez úgy alkalmazkodik a cucc, hogy belül egy kis műanyag elemet kell bepattintani, ezáltal lehet egyikre vagy másikra feltenni, ezután már stabilan áll a helyén. A csomagban háromféle lencsét találunk, van 7-szeres, 14-szeres és 21-szeres nagyításra képes darab is, ami az elődmegoldásoknál elméletileg sokkal jobb képminőséget garantál majd. Kérdeztem egyébként, hogy a képek széleinél eddig látható elmosódottságot mennyire sikerült áthidalni, de egyelőre azt mondták, hogy még sok munka áll előttük ahhoz, hogy tökéletes legyen a dolog, bár százszázalékos eredményt egyszerűen lehetetlen elérni.


[+]

Kint volt még egyébként a Telephoto (közelítés) és a nagylátószögű lencse is, mindkettő ígéretesnek tűnik, elméletileg hamarosan lehetőségünk nyílik majd tüzetesen is megnézni ezeket. A kiegészítők ára mindenesetre továbbra sem lesz olcsó, hiszen általában 69 eurót kér értük az Olloclip (külön a makrókért és az utóbbi kettőért), ami azért leszűkíti a vásárlók körét. Aki egyébként nem lencsében gondolkodik, annak az állvány lehet még jó opció, ehhez ráadásul külön tok is tartozik, amit akár más kiegészítőkkel is lehet használni.


[+]

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés