A Mate 30 Pro képernyője is körbeérhet

Legalábbis annyira, mint az Oppo koncepciókészüléké. A Mate 30 Pro számos érdekességgel közeleg, a Mate X megjelenése viszont még mindig minőségellenőrzés függvénye.

Pár napja az összehajtható kijelzős Mate X-szel kapták Richard Yut, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatóját lencsevégre, és korábban már pletykáltak arról, hogy a kissé átszabott érdekesség szeptember környékén landolhat az üzletekben. Ezt viszont a gyártó sosem erősítette meg, sőt: a legutóbbi, hivatalos kommunikáció alapján még bizonytalan a startdátum.

Kezünkben a Mate X február végi verziója
Kezünkben a Mate X február végi verziója [+]

He Gang a Huawei mobilrészletéről a GizChina értesülései szerint azt mondta, hogy a Mate X addig nem kerül piacra, amíg a gyártó szigorú minőségbiztosítási tesztjein magabiztosan át nem megy, és egyelőre az eszköz tökéletesítésén dolgoznak. Bár presztízskérdés, hogy a Huawei megoldása, vagy a Galaxy Fold lesz-e először kapható, épp az utóbbi problémái (és a szeptembernél jobban nem pontosított megjelenése) húzza alá, hogy akadhat még munka a műfajban, és kínaiak nem a dél-koreaiak megoldásától teszik függővé a Mate X megjelenését. Más szóval, a mobil/tablet hibrid akkor lesz megvásárolható, amikor a magas minőségi színvonal biztosan garantálva lesz a vásárlóknak.

Ez akár azt is jelentheti, hogy a Mate 30 család előbb fut be, a Pro variáció pedig elég innovációt hozhat, hogy elvigye a hátán a gyártó őszi időszakát. Az előlap szokatlanul ívelt védőüveget kaphat az IceUniverse fenti képei szerint, és a Twitter-csatorna hozzátette: az Oppo koncepciókészüléke mellett talán a P30 Pro megjelenítője is le fog kanyarodni a széleken (már az eddigieknél sokkal jobban), az oldalsó nyomógombokat virtuálisra cserélve. A képek alapján egyébként marad felül a szélesebb noccs, ami a 3D arcazonosítás visszatérésére enged következtetni.

A Mate 20 Pro hátlapi kameranégyese tavaly szokatlan volt, idén a Google-t és az Apple-t inspirálhatja
A Mate 30-cal visszatérhet a Mate 20 Pro hátlapi négyzetes kamerarendszere [+]

A Mate csúcskiszerelés egyébként szokatlan, 1200 x 2600 pixel felbontású OLED panelt kaphat, amely a FHD+ és a QHD+ felbontások közé ékelheti be magát. Az Android 10-zel várt ketyere 55 wattos gyorstöltéssel, Kirin 985 SoC-vel, 5G-s variációval és hátul akár 40 + 40 + 8 + TOF kameraelrendezéssel futhat be, négyzetes kialakítással. Ez utóbbit ugyan az IceUniverse nem társította a Mate 30 Próhoz, a P30 Pro ugyanakkor 40 + 20 + 8 + ToF kamerákkal elég hasonló paramétereket vonultat fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés