90 Hz-re növelné a képfrissítést a Mate 30 Pro

Hardveresen már nem nagyon gyorsulnak a telefonok a mindennapos sebesség tekintetében, így a nagyobb képfrissítés hozhat gördülékenyebb működést.

A Razer Phone pár éve 120 Hz-es képfrissítéssel hozott újat a mobilpiacra, és amikor a rendszer a szokásos 60 Hz helyett valóban 120-on futott, az átmenetek és az animációk roppant gördülékenyek voltak, azt az érzetet keltve, hogy a telefon gyorsabb. Összességében viszont csak néhány játék támogatta ezt, plusz a magasabb képfrissítés gyorsabb merülést hozott.

A OnePlus 7 Pro talán ezért is döntött 90 Hz mellett, amit 6,67"-es QHD+ panellel, illetve OLED technológiával kombinált. Összességében, a panel méretét és a 4000 mAh-s telepet figyelembe véve abszolút rendben volt a fogyasztás.


(forrás: IT Home)

Ez elég meggyőző érv lehet a Huawei számára, amely már a Mate 20 és a P30 Pro esetében is villámgyors rendszerműködést kínált, hogy képfrissítésben és sebességérzetben lépjen előre. Hiába guríthat kövérebbet ugyanis a Kirin 985 a teljesítménytesztekben, ha eddig is pillanatok alatt reagált a rendszer – a gyakorlatban ezért inkább a 90 Hz hozhat gördülékenyebb működést.


(forrás: IT Home)

A Mate 30 Pro őszre várt premierje persze még odébb van (plusz ott az amerikai feketelista „apró” ügye), és a fent látható renderanyagok is harmadik féltől, nem pedig hivatalos forrásból származnak. Ez az első alkalom mindenesetre, hogy az alkotókedvű felhasználók a Mate 30 Prót dupla kameralukkal képzelik el az előlapon.

Azóta történt

Előzmények

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

  • Elindult a Kirin 985 tömeggyártása

    A TSMC bejelentette az új 7 nanométer+ node-on készülő Huawei lapka tömeggyártásának elindítását.

  • Kameralukas óriáskijelzőt kaphat a Mate 30 Pro

    Alig került piacra a tavaszi Huawei csúcskészülék, már meg is indult az őszi pletykaáradata: hatalmas kijelző és telep, még gyorsabb gyorstöltés és új Kirin SoC.

Hirdetés