Gyártósoron az új Samsung hajlíthatók

Pontosabban a komponensek készülnek, aztán jöhet a Z Fold4 és Z Flip4 tömeggyártása.

Megfelelő ütemben zajlik az idei Samsung hajlítható telefonok üzemezése: a nyár végi start közeledtével már megindult a szükséges komponensek gyártása és beszállítása, júniusban pedig indulhat a Z Fold4 és Z Flip4 összeszerelése, hogy a premierre kellő számú mobil elérhető legyen, írja a koreai The Elec. A Samsung tízmillió összecsukható telefon leszállítását tervezi 2022-ben, ami szép mutató, és a Z Flip3 hatalmas népszerűsége miatt ebből 7 millió darabot az új kagylótelefon hozhat.


A Z Flip3 roppant népszerű volt, ezért a folytatásából gyártanak többet [+]

A Samsung Display vietnami részlege ehhez állítólag 7-ről 10-re növeli a hajlítható panelek gyártósorait, amelyek így másfél millió helyett havi kétmillió efféle megjelenítőt lesznek képesek gyártani. Ha jönnek az előnyös számok, 2022 lehet az első év, amikor az összes okostelefonos leszállítás több mint 1%-át kiteszik a méregdrága foldable telefonok, és ebből a Samsung mindenképpen profitálhat, hiszen japán elemzők szerint a Z széria 15%-os haszonkulccsal dolgozik.


Z Fold4 render (forrás: SmartPrix) [+]

Ice Universe ugyanakkor drasztikus előrelépést nem vár kamerafronton, a Z Fold 4 helyszűkében kihagyhatja az S22 Ultra hatalmas lencseszettjét és helyette 50 megapixeles főkamerát, 12 megapixeles ultraszéleset és 12 megapixeles zoomegységet kínálhat. Ez utóbbi azonban jobb lehet az S Pennel szerelt telefon 3x-os megoldásánál. A twitteres szivárogtató szerint nem szabad a rajongóknak irreális elvárásokat támasztaniuk, ha ugyanis a Samsung topkamerákat, 5000 mAh-s telepet és az S Pen-t is belepakolná, helyszűkében és a hajlítómechanizmus miatt a Z Fold4 deréktájon 18 mm-re, tömegben pedig 350 grammra hízna.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés