Biztosan lesz itthon Google Pixel 9, azt is tudjuk, hogy hol lehet majd megvenni

Az áprilisi tréfák ideje lejárt, ahogy az innen-onnan beszerezhető Pixeleké is. Ősztől indul a hivatalos magyarországi forgalmazása a Google telefonjának.

Őszre várható a Google Pixel 9 széria premierje, bár a Google esetében benne van az is a pakliban, hogy az I/O fejlesztői konferencián már megmutatják az új telefont, vagy az új telefonokat. Jelen pillanatban úgy tűnik, összesen négy Google Pixel 9 várható, a NotebookCheck legalábbis erről írt. Ha igazak az információik, akkor Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL és Pixel 9 Pro Fold lesz az idei felhozatal. A Pixel 9 Pro Fold gyakorlatilag a második generációs Pixel Fold lesz, csak nevet változtat, viszont érdekes, hogy a sima és a Pro modell helyett immáron két eltérő méretű Pro modell lesz. Valószínű, hogy ezek között csak a kijelzőméret lesz a különbség.

A legfrissebb felállás szerint három Pixel 9 és a Fold várható, Pixel 9 Pro Fold néven.
A legfrissebb felállás szerint három Pixel 9 és a Fold várható, Pixel 9 Pro Fold néven.

Tudni még a telefonokról, hogy elsőként fogják használni a Samsung új, 5400-as Exynos Modemét, amely az 5G-s kapcsolat mellett állítólag műholdas kommunikációval is felruházza majd a Pixel 9-eket. A műholdas kapcsolat az Apple megoldásához hasonlóan működik majd, vagyis segélyhívó szolgáltatásként lesz használható ott, ahol nem lesz elérhető mobilhálózat. Az viszont biztosnak tűnik, hogy végleg eltűnik a korábbi szoftveres trükközés a Google Pixelek esetén azért, hogy fellépjenek a hazai 5G-s hálózatokra, ugyanis a 9-es szériával indul a hivatalos hazai forgalmazás.

Ezt Igor Prerovsky, a Yettel vezérigazgatója mondta lapunknak egy, a Yettel székházában tartott szűk körű beszélgetésen. Információink szerint a Yettel exkluzívan fogja értékesíteni Magyarországon a Pixel 9-et, egyből a hivatalos bejelentés után, viszont úgy tudjuk, egyelőre csak a sima Pixel 9 várható. Az, hogy Pro vagy Fold, Tablet, óra és fülhallgató érkezik-e, egyelőre tisztázatlan.

Évek alatt a Pixel termékvonalban megjelentek a kiegészítők is, így már teljes ökoszisztémát kínál a Google is a vásárlóknak
Évek alatt a Pixel termékvonalban megjelentek a kiegészítők is, így már teljes ökoszisztémát kínál a Google is a vásárlóknak [+]

A 2016-os filozófiaváltás előtt voltak hazánkban is Google referenciakészülékek a szolgáltatói kínálatban, 2011-ben a Vodafone csoportszintű szerződésen keresztül kezdte meg a Nexus S forgalmazását elsőként, majd később az akkor még Telenornak hívott Yettel és a Telekom kínálatában is meg-megjelentek Nexus telefonok. Úgy tudjuk, hasonló a helyzet most is, regionális stratégia része a Pixel készülékek visszatérte a kelet-közép európai piacra a harmadik negyedévben. Várjuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés