Az Exynos 2400 receptjéből dolgozhat a Tensor G4

A Google Samsung alapokra építheti saját CPU dizájnját.

Amióta a Samsung és a Google szorosabbra fűzte a kapcsolatot, hamarabb és hosszabb ideig érkeznek a Galaxy telefonokra a frissítések, a Wear OS órarendszer pedig közös alapokon nyugszik. Míg a Samsung a Google szoftveres megoldásaiból profitál, a keresőóriás a koreaiak mérnöki tudását és gyártósorait kamatoztatja, és az elmúlt években is sok volt a hasonlóság az Exynos és a Tensor chipek felépítése között, a közös gyártósorról nem is beszélve. A Google a nyers teljesítmény helyett ugyanakkor a Pixel mobilok AI funkcióira és képfeldolgozására fókuszált, bár ez sajnos nem hozott hatékonyabb működést.


Így nézhet ki a Pixel 9 (forrás: 91mobiles) [+]

Idén az Exynos 2400 ugyanakkor elég közel áll a Snapdragon 8 Gen 3-hoz teljesítményben, és nem rosszabb hatékonyságban (bár igazából egyik sem túl jó a Gen 2-vel összevetve), úgyhogy kiforrottabb alapokra húzhatja a Google a Pixel 9-kel várt Tensor G4 chipet. Amíg ugyanakkor a Samsung friss megoldása tízmagos processzort vet be, a keresőóriás konzervatívabb nyolc részegységgel érheti be, Xclipse 940 GPU helyett pedig maradhat az ARM grafikus dizájnja, Google NPU-val megtámogatva.

A Pixel 9 Pro formája a MySmartPrice szerint
A Pixel 9 Pro formája a MySmartPrice szerint [+]

Ha a SamMobile információi helytállóak, és valóban az Exynos 2400 lesz a minta, akkor az őszre várt Pixel 9-ek hardvere ugyanúgy 4 nm-es gyártósori csíkszélességen ragadhat, mint a Galaxy S24 család. Ősszel lesz esedékes ugyanakkor a Snapdragon Gen 4 és a többi, friss androidos hardver bemutatója végre 3 nm-en, amiről a Google referenciatelefonok pont lemaradhatnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés