Galaxy S9: a jack kimenet marad, az ujjlenyomat-olvasó költözik

Hirdetés

A Galaxy S8 páros megnyúlt, kávamentes(ebb) kijelzőjével az év legsikeresebb ajánlatai között szerepel, ám egy ponton mi is belekötöttünk: az ujjlenyomat-olvasó a hátlap tetején túl magasra került, és mivel a kameralencse mellett között ki, könnyen összemaszatolja az ujj az optikát keresgélés közben. A recepten a Galaxy Note8 sem változtatott, a legújabb CAD vázlatok szerint ugyanakkor (amelyek hitelességét nem tudjuk ellenőrizni), a Galaxy S9 esetében értelmesebb lesz a szenzor elhelyezése.

A Galaxy S9 CAD vázlata
A Galaxy S9 CAD vázlata (forrás: Weibo) [+]

Mérnöki csodára nem kell számítani: úgy hírlik, a 2018 elejére tervezett startra nem készül el a képernyőbe integrált leolvasó, a szenzor hátul viszont a kamerarendszer alá kerülhet, ahol eleve ki kellett volna kötnie. Valószínűleg marad az 5,8 és 6,2"-es képátló és az 1440 x 2960 pixeles felbontás is, akárcsak az íriszleolvasó. A piacok egy részén a minap bejelentett Exynos 9 Series 9810 lapulhat a készülékházban.


A Galaxy S9 CAD vázlata (forrás: Weibo) [+]

A gyakran megbízhatóan pletykálkodó, kínai Ice Universe szerint új AKG füles is a csomagolás része lesz, és elképzelhető, hogy vezetékmentes formában, Bluetooth kapcsolattal. A 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet ennek ellenére még rajta van az aktuális prototípusokon az állítása szerint. A kameralencsék tükröződésellenes bevonatot kaphatnak a becsillanások és árnyékképek elkerülése érdekében, ennek BBAR (Broadband Anti-Reflection) a neve. Más források szerint egy hónappal előbb befut jövőre az S9 duó, mint az idei páros.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés