Teljesen kávamentes kijelző a Samsung szabadalmán

2017 végérvényesen úgy vonul be a mobiltörténelembe, mint az év, amikor elkezdték az egyébként is kijelző domináns okostelefonok előlapjáról felszámolni a maradék felesleget. Formában és funkcióban a két Galaxy S8 és a Note8 kétségtelenül ügyesen nyújtotta meg az AMOLED panelt, hiszen megmaradt minden előlapi szenzor (az íriszleolvasót beleértve), mégsem lógnak bele az Infinity Display megjelenítőbe.


[+]

A fent látható, a koreai KIPRIS-nél elfogadott formatervezési minta azonban látszólag még ezeket az elemeket is felszámolná az előlapról. Azt viszont érdemes mindjárt megjegyezni, hogy a tervrajzok és a szabadalmi kérelem alapvetően a keret és az antennák tulajdonságait definiálják, nem magát a megjelenítőt, és mint mindig: egy ötlet benyújtása nem feltétlenül szül a képeken látható végterméket.


[+]

A Samsung egyébként egy előlapi ujjlenyomat-olvasóval ellátott készüléket is definiál formatervezési mintáiban, ám a Galaxy S9 a hírek szerint egyelőre marad a hátlapi megoldásnál. Annál is inkább, mivel egy múltheti pletyka a korábbiaknál is dominánsabb megjelenítőre utal, potenciálisan lefedve az előlap 89-90%-át. Az S8 nagyjából 83%, a Note8 pedig 84%-os képernyőaránnyal rendelkezik, viszont maradt némi felesleg alul, amitől meg lehet szabadulni.

Előzmények

Hirdetés