Fejlesztői kód árulkodik az iOS 14-kompatibilitásról

Jó hír a régebbi generációs iPhone-tulajdonosoknak: várhatóan nem maradnak ki a frissítésből a 13-as eszközök.

Még ebben a hónapban - ezúttal természetesen online - lehetünk majd tanúi az Apple idei WWDC eseményének, ahol többek közt az iOS 14 is bemutatkozik majd a szokásos, éves periódus szerint. A gyártóközeli fejlesztők persze már addig is belelátnak a korai kódokba, és bizony evidenciaként tekintik, hogy az összes, jelenleg iOS 13-on futó iPhone megkapja az iOS 14-et, ami azt jelenti, hogy az ötödik évét taposó iPhone 6s-ig visszamenőleg az összes Apple mobil tulajdonosa találkozik majd a frissítést jelző ablakkal, legkésőbb ősszel. Az iPad OS 14 kapcsán is hasonló lesz a helyzet, egyedül az iPad Mini 4 és az iPad Air 2 támogatása szűnhet meg (jó eséllyel az A8 és A8X chipek öregedtek ki). A teljesen hivatalos listáért június 22-ig kell várnunk, ekkor már az első béták is letölthetővé válnak, a stabil verziók pedig az őszi iPhone 12-premierrel együtt jöhetnek.

iOS 13 (és a hírek alapján iOS 14) kompatibilis telefonok

iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE + iPod touch (7th generation)

Feltételezetten iPadOS 14 kompatibilis tabletek

12.9-inch iPad Pro, 11-inch iPad Pro, 10.5-inch iPad Pro, 9.7-inch iPad Pro, iPad (6th generation). iPad (5th generation). iPad mini (5th generation), iPad Air (3rd generation)

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • 12 év iPhone-nevezéktana

    Néhány évvel ezelőttig rendkívül jól átlátható volt az Apple mobilok palettája, mostanra azonban igen zavaros lett a kép - ezen a téren is.

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés