Európába érkezett a Honor View 10 és a 7X

Hirdetés

A Honor 7X és a V10 a Kínai Népköztársaságban már bemutatkozott, ám most kezdte meg nyugati hódítását, a Huawei kötelékébe tartozó brand az utóbbiról pedig büszkén hirdeti: ez lehet az Ön első mesterséges intelligenciára épülő telefonja. A nálunk már forgalomban lévő Huawei Mate 10 Próhoz hasonlóan ugyanis a lényegesen olcsóbban árazott phablet is megkapta a házi fejlesztésű, nyolcmagos Kirin 970-mobilplatformot, a gépi tanulásra szakosodott NPU-val. Természetesen az ezt kihasználó, Android 8.0-n alapuló EMUI 8.0 felület is adott, minden extra funkciójával.


[+]

A Huawei logós riválissal összevetve méretben nagyobb különbség nincs (az Európában View 10 nevet kapó Honor 157 x 75 x 7 milliméteres és 172 grammot nyom), 5,99"-es, 1080 x 2160 pixeles és kávamentes kijelzője AMOLED helyett ugyanakkor IPS technológiájú. A hátlapi kamerák ezúttal sem kaptak Leica minősítést, és 16 + 20 megapixelen, optikai stabilizálás nélkül dolgoznak. A 13 megapixeles szelfikamera felbontása ugyanakkor nagyobb a Mate 10 Próval összevetve


A Honor View 10 [+]

A View elnevezés egyébként a 18:9 arányú, Full View megjelenítőre utal, ami kétségtelenül az új Honor zászlóshajó legfőbb tulajdonsága. A keskeny alsó kávára ennek ellenére odafért az ujjlenyomat-olvasó, emellett a rendszer arcalapú, bár kevésbé biztonságos feloldást is kínál. A 3750 mAh-s telep Type-C porton, 5V / 4,5A-es Honor SuperCharge gyorstöltővel etethető. A View 10 két nanoSIM-et fogad be, Európában pedig 6/128 GB-os RAM/tárhely kiszerelésben lesz elérhető, a versenyképes 500 eurós áron. A rossz hír az, hogy errefelé egyelőre nem, csak az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban lehet majd megkaparintani, konkrétan 2018. január 8-ától.


A Honor View 10 dupla kamerarendszere [+]

A Honor 7X is kihagyja egyelőre hazánkat, no nem mintha egy EU-s áruházból nem lehetne megrendelni, Németországban például 300 eurót kérnek el érte, és cserébe a nyolcmagos Kirin 659, 4 GB RAM és 64 GB tárhely üti a vásárló markát. A 7X is Full View megjelenítőt kapott, felbontása 1080 x 2160 pixel, képátlója 5,93 hüvelyk, technológiája IPS. Az Android egyelőre azonban 7.0-s, az EMUI pedig 5.1-es, míg az akkumulátor oldaláról 3340 mAh-val kell beérni.

A Honor 7X
A Honor 7X [+]

Ami a kamerákat illeti, a 156,5 x 75,3 x 7,6 milliméteres és 165 grammos 7X az előlapon 8 megapixeles, hátul pedig 16 + 2 megapixeles variációt kínál, egyébként pedig mindkét phablet két nanoSIM foglalatot úgy, hogy az egyikbe akár microSD kártya is kerülhet. Szintén közös a roppant szemrevaló küllem, és a márka mobiljaiból kiindulva az összeszerelési minőséggel sem lesz gond.


A Honor 7X is dupla kamerát kapott a hátlapon, az ujjlenyomat-olvasó viszont itt hátra került [+]

Míg azonban a View 10 modern, Type-C típusú USB kimenetet kapott (2.0-s átvitellel), a 7X maradt a microUSB portnál. A 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet egyik esetben sem maradt le. A 7X máris kosárba helyezhető Európában, Németország mellett az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és Oroszországban.

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a Honor V10

    Full Screen kialakítás, előlapi ujjlenyomat-olvasó, Kirin 970-es szett és mesterséges intelligencia egy gyönyörű, fém házban. Nem utolsó sorban pedig egy kínai gangszta' rapper.

  • Honor 9 - fény-másolat

    A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

  • Honor 8 Pro - déjà vu

    A sokadik Kirin 960-as phabletet teszteljük, ám mind közül a legolcsóbbat. A 6/64 GB-os RAM/tárhely kombináció önmagában előnyös, a QHD kijelző és a mellékelt VR-megoldás pedig kellemes extra.

Hirdetés