Bemutatkozott a Honor 7X

Elődjéhez képest megnyúlt az új, de továbbra is kedvező árfekvésű, dupla hátlapi kamerás Honor phablet.

Hirdetés

Ahogy azt a korábbi sajtómeghívó alapján tudhattuk, ma mutatkozott be a Honor 7X. Korábban már a TENAA-nak köszönhetően szinte mindent megtudtunk róla, így igazán nagy meglepetés nem volt, a felszereltség és az árazás optimális párosa azonban ismét komoly sikereket vetít elő. A friss trendeknek megfelelően figyel hátul a dupla kamera, és a 18:9-es kijelzőhöz párosodó nyúlánk forma is megvan, ahogy azt rengeteg csúcsmodell kapcsán tapasztaltuk már.

A nyúlánkabb dimenziók érthetők, hiszen az elődhöz képest új képarányt kapott
A nyúlánkabb dimenziók érthetők, hiszen az elődhöz képest új képarányt kapott [+]

A beltartalom ettől függetlenül inkább a középkategóriát idézi, a 16 megapixeles kamerát csak egy 2 megapixeles segéd egészíti ki, az előlapon egyébként 8 megapixeles egység található. Az 5,93 colos kijelző FHD+ (1080 x 2160 pixel) felbontású, 2.5D lekerekítéssel az üveg szélein. A rendszerchip sem tör a csúcsra: a Maimang 6-ból már ismert HiSilicon Kirin 659 került bele, aminek nyolcmagos processzora négy darab, 2,36 GHz-re skálázott és négy darab, 1,7 GHz-re skálázott Cortex-A53-ból épül fel, ehhez tartozik Mali-T830 MP2 grafikai egység és 4 GB RAM, felszereltségtől függően pedig 32, 64 vagy 128 GB-os belső tároló, ami a második SIM-hely beáldozásával bővíthető is. A friss Android és EMUI csak a Huawei Mate 10-zel jön néhány napon belül, a Honor 7X-et még Android 7.0 Nougattal és EMUI 5.1-gyel jelentették be.

Kamerapúp és hátlapi ujjlenyomat-olvasó
Kamerapúp és hátlapi ujjlenyomat-olvasó [+]

Az akkumulátor 3340 mAh kapacitású, tölteni microUSB csatlakozón keresztül lehet, Type-C majd jövőre. Elődjéhez képest keskenyítettek és vékonyítottak is, de jelentősen magasabb lett, ez gyakorlatilag egyértelmű. Hátul maradt az ujjlenyomat-olvasó, nem lett jelentősen nehezebb a Honor 6X-nél, így a kínai felhasználóknak már csak azt kell eldönteniük, megéri-e a minimum 52 000, maximum 80 000 forintnyi befektetést az újdonság. Itthon jó eséllyel drágább lesz a mobil, de a korábbi tapasztalatokból kiindulva még így is egy remek ár/érték arányú ajánlatként ismerjük majd meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • A TENAA-nál járt a Honor 7X

    A legfrissebb trendeket fogja kedvező árral párosítani a legújabb Honor óriásmobil, így jó eséllyel számíthat sikerre.

  • A Honor 7X is októberben jön

    Rengeteg bejelentés történik meg a következő hónapban, a Honor-paletta is frissül egy középkategóriás géppel.

Hirdetés