Éppoly kényelmes lesz a Surface Duót stylusszal használni, mint az ujjainkkal

A duplaképernyős, összecsukható Microsoft különlegesség nem csak támogatja a Surface Pent, a fejlesztők tollas használatra is megfelelően optimalizálják.

Hirdetés

Váratlan terméket jelentett be tavaly a Microsoft még prototípus fázisban, 2020 végére ígérve az Androidot futtató Surface Duo megjelenését. A termék hajlítható panel helyett két képernyőt fog kínálni, így küszöbölve ki a Galaxy Fold és társainak sérülékenységét. A Surface Duo persze inkább tablet, mint telefon lesz, nincs ugyanis kívül kijelzője, egyébként pedig nem lesz rajta alapból a Google csomagja, amiről tudjuk: nem kötelező kelléke az Android operációs rendszernek.


(forrás: Windows Latest) [+]

A Microsoft fejlesztői rengeteg energiát fektettek a zavartalan többképernyős használatba, a Snapdragon 855-tel, 6 GB RAM-mal és 11 megapixeles kamerával várt ketyere pedig a Surface Pen stylust is támogatja. A Windows Latest úgy tudja: komolyan rámennek a szoftvermérnökök, hogy ne legyen késedelem a tollmozdulat és a Surface Duo reakciója között, ahogy a toll (és mondjuk általa megragadott tartalom) áthúzásával sem az egyik képernyőről a másikra.


(forrás: Windows Latest) [+]

Megadható, hogy a tulaj jobb vagy balkezes, illetve a toll gyorsműveleteit is testre lehet szabni. Végül a nyomásérzékeléssel sem lesz gond, amely rajz és egyéb műveletekkor is kapóra jöhet. A Surface Duo Android 10-zel fog piacra kerülni, megjelenése után nem sokkal pedig érkezik rá az Android 11 frissítés, tudta meg a forrásoldal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés