Surface Duo már júliusban?

A WindwosCentral szerint elképzelhető, hogy a Microsoft a Galaxy Fold 2 elé vág, és a vártnál hamarabb piacra dobja dupla képernyős, androidos különlegességét.

A Microsoft kétségtelenül váratlant húzott, amikor tavaly bejelentette a prototípusként kipróbálható, végtermékként pedig 2020 végére ígért Surface Duót. A dupla képernyős, összecsukható ketyere igazából nem telefon, és nyilván nem is állt be a hajlítható kijelzős mobilok sorába, ám Androidot futtat (Google csomag nélkül), támogatja a Surface Pen stylust és kifejezetten rámegy a többablakos multitaskingra.

Az elmúlt hónapokban a fejlesztők is rákaptak a dologra, a Microsoftnak pedig elég ideje volt a hardvert és a szoftvert összecsiszolni, lévén a dizájn és a komponensek oldaláról már tavaly meghoztak minden döntést (ez mondjuk 2019-es, 855-ös Snapdragont jelent 8 GB RAM és 512 GB-os tároló mellett). Az együttesen 8,3-es dupla panel 2220 x 2480 pixelt kínálhat – akár már júliusban, hallotta Zack Bowden a Windows Centraltól, stratégiai lépésként a Galaxy Fold 2 előtt piacra kerülve. Mivel az utóbbi premierje az augusztus 5-ei, virtuális Galaxy Unpacked eseményen esélyes (a polcra kerülése persze később), ez alapján a következő két hónapban, de akár július végéig bezárólag elérhető lehet a Surface Duo.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés