Hivatalosan is bemutatta a Microsoft a Surface Duo-t

A Microsoft kétkijelzős mobilja nem lesz olcsó, de összecsukva is csak 9,8 mm vastag és teljes körű Google szolgáltatáscsomaggal érkezik.

A Microsoft hivatalosan is bemutatta a Surface Duo-t, amely az Egyesült Államokban 1399 dolláros (409 ezer forint) áron válik elérhetővé szeptember 10-től. A 250 grammos, kétkijelzős készülék megdöbbentően vékony, kinyitva mindössze 4,9 milliméter vastag és két, egyenként 5,6 hüvelykes, FHD felbontású, 4:3 képarányú OLED kijelzőt kínál. A zsanér 360 fokos hajlíthatóságot tesz lehetővé, így például kamerából is elég volt egy.

A 11 megapixeles szenzor szelfi és hátlapi kameraként is funkcionál, attól függően, hogyan hajtjuk ki vagy be a képernyőket, a Microsoft pedig 7x super zoommal vagánykodik, de ez kizárólag digitális nagyítást jelent. A videófelvételek maximuma viszont elektronikus képstabilizálással támogatott 4K 60 fps. Sztereó hangszórók nincsenek, a tartalomfogyasztás és a többablakos feladatvégzés viszont így is élmény lehet az Android 10 alapú, egyedi felhasználói felülettel dolgozó eszközön.

A Microsoft felkészítette a OneDrive és Office alkalmazásokat a többablakos, illetve kiterjesztett képernyős használatra, mélyen integrálta a rendszerbe az Office 360 szolgáltatásait, de a Google teljes szoftvercsomagja is rendelkezésre áll a Google Play Áruházzal együtt, a harmadik féltől származó alkalmazások, mint az Amazon pedig serényen optimalizálnak speciálisan a Duo hardverére.


[+]

A Microsoft a tavalyi csúcsszettet választotta, így a Duo gyengének semmiképpen nem mondható a Snapdragon 855-tel, 6 GB rendszermemróriával és opcionálisan 128 vagy 256 GB nem bővíthető belső tárhellyel, de az idei sztenderdekhez képest kétségtelenül le van maradva. 5G és NFC nincs, a Microsoft Surface Pent viszont mindkét kijelző támogatja. Az üzemidőt egy 3500 mAh-s telep biztosítja, a töltés pedig maximum 18 wattos teljesítménnyel kivitelezhető vezetékesen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés