Emelkedik a Nothing Ear (1) ára

Carl Pei nem csak az inflációval és a megemelkedett költségekkel magyarázza az 50%-os áremelést.

Hirdetés

Carl Pei a Twitteren jelentette be, hogy a Nothing első TWS fülhallgatójának árát jövő héttől 50%-kal emelik. A dollárban kifejezett összeg 99-ről 149-re emelkedik, értelemszerűen a forintos árral ez fog történni, viszont a dollár árfolyamában azóta bekövetkezett változás miatt pontos összeget most nem tudok írni, de október 26-tól olyan 60 ezer forint körül lehet majd beszerezni a jelenlegi 39.790 forintos ár helyett.


[+]

Ez egy elég szokatlan és meglehetősen merész lépés a gyártótól, és nem csak azért, mert az elektronikai termékek ára jellemzően mérséklődni szokott az idő előrehaladtával. A hivatalos indoklás szerint az Ear (1) már egy teljesen más termék, mint amikor bemutatták; nagyjából egy év alatt 15 frissítés érkezett a fülhallgatóra, karbonsemlegessé tették a gyártást, fizethetünk érte kriptovalutával, készült belőle fekete verzió is és az induláshoz képest három helyett már 185 mérnök dolgozik a Nothing projekten, ami szintén növeli a gyártó költségeit.

Érthető, hogy a gazdasági környezet és a kialakult helyzet negatívan befolyásolja a gyártási folyamatokat, disztribúciós lehetőségeket és ezáltal természetesen a fogyasztói árakat is; lényegében mindennek mindenhol emelkedett az ára, így az elektronikai termékek sem ússzák meg a dolgot, főleg, hogy ebben a szegmensben már korábban is adódtak más jellegű gyártási nehézségek, de az 50%-os áremelés mégis elég drasztikus mértékűnek érződik.

Viszont Carl Peinek köztudottan remek érzéke van a marketinghez, nem kizárt, hogy ez a lépés inkább stratégiai jellegű, már azon túl, hogy tényleg minden irtó drága lett hirtelen. Egyrészt a negatív reklám is kitűnően működőképes megoldás, a Nothing tavalyi fülesét ismét fókuszba helyezi, könnyen és jól láthatóan kommunikálhatók az azóta eszközölt fejlesztések, másrészt az október 26-ra ütemezett árváltozás új löketet adhat és fellendítheti az eladásokat. Eddig egyébként 600 ezer Ear (1)-t passzolt el a Nothing, itthon 39 ezer forintos áron, vélhetően, ha valaki eddig csak gondolkodott a fülhallgató beszerzésén, a jövő hétre bejelentett jelentős drágulás kellő motiváció lehet a mihamarabbi vásárlásra, ami néhány tízezer darabbal még megdobhatja az eddigi eladási számokat. És nyilván a jövő héten bemutatkozó Nothing Ear (stick) is vonzóbb lesz a drágább, de régebbi modellel szemben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés