Elindult az Asus Zenfone 3 Laser 7.1.1-es frissítése is

A jelenleg aktív Androidos készülékek közül még a legtöbb 6.0-s szoftververzióval fut, legalábbis a legutóbbi statisztikák alapján a Nougat penetrációja nem érte el a 10%-ot az aktív androidos eszközök között, míg a 7.1 mindössze 0,6%-on áll. A kezdeti nehézségek miatt az első fél évben a gyártók mindössze a készülékek 1%-nak tudták biztosítani a rendszert, és még mindig nem alapértelmezett a 7.1.1-es verzió, ha frissítésről van szó.


[+]

Az Android legújabb főverziója tavaly augusztusban startolt, azóta számos gyártó portolta sikeresen a korábban kiadott eszközökre, noha a folyamat kezdetben nem volt teljesen fennakadásmentes. Több gyártó ütközött problémába a 7.0-s rendszerverzió első kiadásakor, amin azóta jobbára sikerült túllendülni és újabban a 7.1.1-es build van terítéken.


[+]

A Sony viszonylag tempósan frissíti az eszközöket, noha most éppen az OTA rendszerrel akadt egy kis probléma az XA és XA Ultra kapcsán, a Z széria viszont eddig rendben kapja a legújabb csomagot. Amíg egyes gyártók még most tették közzé frissítési terveiket, például az elkövetkező két hétre a Meizu, az Asus éppen most kezdte szórni a Zenfone 3 Laserre a 7.1.1-es szoftvert, viszont a V30.41.12.1-es verziószámon kívül egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan mit tartalmaz. Amennyiben a ZC551KL modellszámú készülék nem jelez magától, érdemes manuálisan rákeresni az elérhető rendszerfrissítésekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés