Elstartolt és telepíthető az Android 7.0 Nougat!

Osztott képernyős mód, kiterjesztett Doze, átrendezhető kapcsolók, új emojik, informatívabb értesítések és sok-sok újdonság a mindennél korábban közzétett főverzióban.

Rendhagyó módon, már tavasszal közzétette a készülő Android N fejlesztői változatait a Google, és még rendhagyóbb módon, pár órája, bőven az új Nexus készülékek szokásos őszi bemutatója előtt elsütötte a startpisztolyt: itt a végleges Android 7.0 Nougat, és a Nexus 6P-re, az 5X-re, a 9-re, 6-ra a Playerre, a Pixel C-re és a General Mobile 4G Android One mobilra már telepíthető is. A nugátos édességből a Nexus 5 ugyanakkor kimarad.

Hivatalosan is útjára indult a legújabb Android főverzió
Hivatalosan is útjára indult a legújabb Android főverzió [+]

A cél a korai starttal egyfelől a fejlesztők mielőbbi felkészítése a 7.0-val bemutatkozó és az attól független fejlesztésekre és API-kra. Másfelől pedig, a Google abban reménykedik, hogy a partnergyártók és egyéni felületeik mihamarabb nougatos köntösbe bújnak, a 6.0 elterjedése ugyanis vánszorogva indult meg. A későbbiekben részletesebben is foglalkozni fogunk az Android 7.0 újdonságaival, most legyen elég csak annyi, hogy immáron natívan támogatott a Vulkan API, a Daydream VR-platform és az osztott képernyős mód.

Egy sor új emoji az újdonságok között
Egy sor új emoji az újdonságok között [+]

Az alkalmazásváltót duplán megérintve gyorsan lehet a korábbi appok között váltani, a kapcsolópanel átrendezhető, az értesítések informatívabbak és közvetlenül a kártyákról lehet válaszolni. A Google fájlszintű titkosítást ígér, gyorsabb bootot és a háttérben történő rendszerfrissítést, valamint a Doze akkumulátorkímélés rendszerszintű kiterjesztését. Mint mindig, a fenti mobilokra több fordulóban érkezik a frissítés, tehát nem feltétlenül jeleznek azonnal a megvásárolt mobilok, erre akár több napot is várni kell. Akik viszont részt vettek vagy jelentkeznek az Android Beta Programra, azonnal hozzájuthatnak a szoftvercsomaghoz. A türelmetleneknek az alábbi linken gyűjtögetik az elérhető képfájlokat. A hivatalos zöld robotos blog még egy eszközt megemlít: az LG V20 lesz az első, Android 7.0 Nougattal elstartoló okostelefon.

Azóta történt

Hirdetés