Leállt az Xperia XA és XA Ultra frissítése

Update: A Sony, ígéretének megfelelően újraindította az Xperia XA és XA Ultra frissítését. A vezeték nélküli rendszerben adódott problémát úgy tűnik, nem egész egy hét alatt sikerült is orvosolni, így a 33.3.A.0.131 build már úton van az XA-kra, míg az XA Ultra tulajdonosok a 36.1.A.0.182-es szoftververzióra számítsanak. Elképzelhető, hogy magában a frissítőcsomagban is változtattak, mivel a két jelölés eltér a korábban elindított, majd ideiglenesen leállított szoftver számával.

Éppen elindult a kis csúszással februárban végül Nougatra váltó Z széria 7.1.1-es frissítése, a tavalyi Xperia XA és XA Utra modellek pedig két hete kezdték el megkapni a 7.0-s rendszert. Elsőként az F3211F3212 modellszámú készülékek tulajdonosai örülhettek, aminek most vége is szakad, mivel a Sony hivatalosan, viszont csak időlegesen megszüntette a rendszercsomagok OTA elérhetőségét. Elvileg nem a szoftverrel van a baj, hanem az OTA szisztémával.


[+]

A Sony elvileg az over-the-air , vagyis vezeték nélküli frissítési rendszerben fellépő apróbb ellentmondások, vagy következetlenségek (mondjuk bugok?) miatt függesztette fel a két készülék frissítését. A gyártó hivatalos állásfoglalása szerint nincs hatása a készülék működésére, vagy a készüléken tárolt adatok biztonságára, hogy a felhasználó már frissítette-e a rendszert, esetleg most is elérhetőnek mutatkozik számára a Nougat. Természetesen minél hamarabb igyekeznek folytatni a szoftverek korszerűsítését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés