Hirdetés

Elindult az Android 11 fejlesztői béta program

A Google Pixelek második generációjától kezdve telepíthető a nyár végére elkészülő operációs rendszerverzió.

Hirdetés

Pár napja, amikor az Android 11 információs oldala véletlenül kiszivárgott, már sejteni lehetett, hogy küszöbön a készülőfélben lévő szoftvergeneráció fejlesztői változatának közzététele, ami most meg is történt. A Pixel 2-től a Pixel 4-ig bárki telepítheti Az Android 11 Developer Preview-t, aki Google referenciamobillal rendelkezik, ám azt nem mindennapos használatra szánták, hiszen a fejlesztés korai szakaszában jár még a dolog. Az újdonságlistán olyan apróságok vannak, mint a gördíthető képernyőkép, a meghatározható időintervallumban bekapcsolható sötét mód vagy a tovább szigorított helyadat küldés az appok felé.


(forrás: Android Authority) [+]

Az Android 11 emellett natívan támogatja a hajlítható és a széleken lekanyarodó képernyőket (a megfelelő API használatával nem lehet olyan gond, hogy egy alkalmazásfunkció „túllóg”), a kameralukas kivitelt és a vezetékmentes fordított töltést (sokak szerint ez bizonyíték, hogy erre a Pixel 5 képes lesz). Későbbiekben a jogosítvány digitalizált változata is bekerülhet, illetve elvileg aktív maradhat a Bluetooth kapcsolat a repülőgépes üzemmód bekapcsolásakor – magyarán nem szakad meg a vezetékmentesen továbbküldött zene, amikor az ikonra rábökünk. Nyilván rengeteg dolog kerül még a rendszerbe a hivatalos megjelenésig, és jó pár frissítés várható út közben, egyre stabilabb fejlesztői Android 11-gyel. További részletek itt.

Azóta történt

Előzmények

 • Android 10 bemutató

  Oda az édességes név, van viszont rendszerszintű sötét téma, (majdnem) teljes képernyős gesztusvezérlés, hajtogatható eszköztámogatás és a remény, hogy a frissítések gyorsabban jönnek – de érdekel ez még bárkit?

 • Mérsékelt újításokkal érkezik az Android Q

  Két jelentős változást leszámítva. A helyadatokhoz való hozzáférés újragondolása nagyon időszerű volt, a Live Caption pedig hiánypótló.

 • Elstartolt az idei Google I/O

  A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás körül forgott a nyitóesemény, de időközben belenézhettünk az Android P új kezelőfelületébe és funkcióiba is.

 • Elstartolt a Google I/O

  Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

Hirdetés