Elérhető itthon a Huawei multimédiás csúcstabletje

Hirdetés

Az MWC-n már volt szerencsénk a két méretben és három kiszerelésben bemutatott Huawei MediaPad M5 családot megismerni, és hazánkba a 10,8"-es változat már be is futott, WiFi only kiszerelésben 140 ezer forintos javasolt bruttó végfelhasználói áron, míg LTE modemmel felvértezett variációban 155 ezer forintos árcímkével.

A nagyobbik táblagép
A 10,8"-es MediaPad M5 [+]

Itthon az AWS metál zenekar gitárosa, Brucker Bence demonstrálta a táblagép remek hangzását, amit négy, 3D sztereó hangzásra képes hangszóró garantál. Mi is le tervezzük tesztelni, mennyire szól jól a Harman Kardon tanúsítvánnyal felvértezett multimédiás csomag. A hazánkban forgalomba kerülő M5 280 PPI-s, 2560 x 1600 pixeles IPS panellel érhető el, amelynek a kontrasztjaira a ClariVu technológia erősít rá.


[+]

Mindezt a termékvonalon belül egész keskeny kávák veszik körbe, bár a fémházas masina így is 258,7 x 171,8 x 7,3 milliméteres, illetve 2 gramm híján fél kilót nyom a mérlegen. A mutatós táblagépet a Kirin 960 hajtja meg, 4 GB RAM és 64 GB ROM társaságában. Adott a GPS, a GLONASS és BeiDou műholdak használata, az ac-s WiFi modul, illetve az elöl 8, hátul pedig 13 megapixeles kamera, vaku nélkül. A telep 7500 mAh-s, a Huawei saját gyorstöltési megoldásával és Type-C porttal. A 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet kimaradt, itthon pedig a stylusszal szerelt MediaPad M5 Pro változatáról is le kell egyelőre mondani.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

    Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

  • Huawei MediaPad M3 - a médiának bejön

    Szintet lépett a Huawei táblagépes szériája: a fémházon belül villámgyors, Kirin 950-es SoC dolgozik, kívül pedig QHD-s megjelenítő ékeskedik. A kevés új prémium táblagép egyikét elemezzük ki.

  • Huawei MediaPad M2 8.0 - hangzatos ajánlat

    Komoly előrelépés az M2 a Huawei táblagépes felhozatalában, és nemcsak a kijelzőfelbontás nagyobb vagy a rendszersebesség fürgébb, a sztereó hangszórók is tisztábban szólnak.

Hirdetés