Elérhető a Xiaomi Mi 8 teljes specifikációja

Az idén nyolc éves Xiaomi egészen elképesztő eredményeket könyvelhet el, legtöbb készüléke szinte felülmúlhatatlan ár/érték arányt mutat, még a bruttó hazai árakat figyelembe véve is, másrészt fennállásának nem kifejezetten hosszú ideje alatt komoly tényezővé nőtte ki magát, nem csak Kínában, de Indiában és Európában is, ahol idén sorra nyitnak a hivatalos, lokalizált szolgáltatásokkal és szervizháttérrel rendelkező üzletek és webshopok. Két nappal ezelőtt Párizsban, ma pedig Olaszországban nyílik Mi Store, a megnyitót pedig, már, ha érdeklődést mutatunk, élőben is követhetjük.

A Xioami 2018 első negyedévében a világ negyedik legnagyobb mobilgyártójává lépett elő, maga mögé utasítva a BBK csoport legerősebb szereplőjét, az Oppót. A Xioami piaci részesedése a mobilpiac 2,4%-os globális visszaesése ellenére több, mint a duplájára nőtt az előző év megegyező időszakához képest, Európában pedig olyan mértékű növekedést ért el, hogy a Canalys számlálói kiakadtak, úgyhogy az európai negyedik gyártó teljesítményét >999%-kal jelölték, ami elég extrém kategória.

Viszonylag egyedi megjelenésre számítunk.
Viszonylag egyedi megjelenésre számítunk. [+]

A gyártó nem csak a mobilpiacon tarol, okosórából ugyan továbbra is az Apple szállít többet, aktivitáskövetőben a Mi Band szériának köszönhetően a Xiaomi a világelső, noha a statisztikák egy kategóriaként mint hordható okoseszköz tartják nyilván a szegmenst. A Xiaomi eszközeinek - mobilok és aktivitáskövetők - európai szolgáltatói kínálatban való megjelenése, mint ahogy ez Olaszországban is lesz, elég komoly hatással lehet az erőviszonyokra.


[+]

Amihez a gyártó új csúcskészüléke is hozzájárulhat. A Xioami Mi 8 május 31-én kerül bemutatásra, a biztonság kedvéért azért rengeteg előzetes információ szivárgott ki, így nem lesz meglepetés a felső kategóriás hardver, amit a most előkerült specifikáció is megerősít. Az átlátszó hátlap mögött a Snapdragon 845-ös lapkakészlet dolgozik alapfelszereltség esetén 6 GB RAM-mal és 64 GB belső tárhellyel. Nem kizárt azonban, hogy lesz 8/128 GB-os prémium verzió is, elvileg nettó 135 ezer forintért.

A Mi 8 elvileg a Xioami saját fejlesztésű, eddig kissé helyigényesnek tűnő 3D arcazonosító rendszerét szenzorszigettel építi be a specifikáció szerint 6,2 hüvelykes 2280 x 1080 pixel felbontású IPS panelbe, amelynek alsó tartományába integrált ujjlenyomat-olvasó is kerül. A dupla hátlapi képalkotó rendszer egy f/1,7 rekeszértékű 20, és egy f/2 apertúrájú 16 megapixeles szenzorból épül fel, az előlapra pedig egy 16 megapixeles szelfikamera kerül.

Valamiért gyorsan eltüntették a listából. De ott volt.
Valamiért gyorsan eltüntették a listából. De ott volt. (forrás: Qualcomm) [+]

Az akkumulátor méretét szintén a specifikációs lista árulja el, azt viszont a Qualcomm, hogy a 3300 mAh-s telepet Quick Charge 4+ szabvány szerint tölthetjük, amennyiben a gyártó mellékeli a kompatibilis töltőfejet. Ez annyiban nem meglepő, hogy a 91Mobiles kiszúrta, hogy az FCC adatbázisában feltüntették: a készülék támogatja az 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A töltést maximum 18 wattos teljesítmény mellett. Noha a specifikációról készült fotó hitelessége nem megkérdőjelezhetetlen, az eddigi értesülésekkel összevetve teljesen reálisnak tűnik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés