Hirdetés

2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Alkalmazások rovat

Egy eszköz mind fölött

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Samsung NewsRoom

A Samsung intelligens asszisztensének új generációját, a Bixby 2.0-t jelentették be többek között a gyártó fejlesztői konferenciáján.

Hirdetés

A Samsung intelligens asszisztense a Galaxy S8 és S8+ készülékekkel mutatkozott, kezdetben korlátozott funkcionalitással. A teljes értékű hangasszisztens egy ideig csak Koreában volt elérhető. A dedikált hardveres kezelőgombbal is hangsúlyozott Bixby hangirányítása nyár végén vált aktívvá a nemzetközi piacon, de továbbra is csak angolul és koreaiul tud, ami valószínűleg nem a közeljövőben fog változni, az igen komplex, gépi mélytanulásra épített program nyelvi lokalizációjának nehézségei miatt. A Bixby gomb viszont egyre több eszközön fog megjelenni.


[+]

A Bixby Home és Bixby Vision angol nyelven is kiegészült a Bixby Voice-szal, amelynek továbbfejlesztett variánsára sem kellett sokat várni. A Bixby 2.0 célja, hogy a hangasszisztens az egyszerű parancsok teljesítésén kívül és alacsony komplexitású feladatvégzés helyett szervesebb és hangsúlyosabb szerepet kapjon a felhasználók életében. Az első körben zárt, fejlesztő béta program elkezdődött, aminek eredményeképpen precízebben és emberibben kommunikál majd, valamint alkalmas lesz együttműködni az okosotthon megoldásokkal és a Samsung SmartThings ökoszisztémájával, így sokkal inkább az Amazon Alexájára vagy a Google asszisztensére fog hasonlítani. A zárt tesztidőszak után a Bixby 2.0 fejlesztőkészlete (SDK) elérhetővé és szabadon felhasználhatóvá válik.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.