Kagylótelefon lehet a Galaxy Fold 2

2020-ban érkezik és állítólag vertikálisan lehet majd összecsukni a következő hajtogatható kijelzős Samsung terméket. Persze még az első sincs piacon.

Ígéretes Galaxy Fold híreket közöltünk pár napja: a Samsung Display alelnöke szerint küszöbön a némi dizájnváltáson és anyaghasználati variáláson átesett, összehajtható telefon/tablet hibrid startja, ami persze félmillió forintnál is drágább nyitóárával várhatóan csak egy szűk réteg jövőbemutató játékszere lesz, persze a gyártó nem is tömegeknek szánja.

A Samsung W2019 egy kagylótelefon, klasszikus értelemben
A Samsung W2019 egy kagylótelefon, klasszikus értelemben [+]

A Fold az első lépés a Samsung berkein belül az összehajtható kijelzős zsebtermékek vonalán, és a második jövőre érkezhet, méghozzá a kagylótelefon koncepcióját felújítva. Az ET News úgy tudja: a Galaxy Fold 2 (vagy bármi legyen a neve) 6,7"-es képátlót fog kínálni hosszúkás kivitelben, ha szét van nyitva, és semekkorát, ha be van csukva, mivel a panel ilyenkor belül fog maradni.

Egy hajlítható kijelzős kagylótelefon koncepció
Egy hajlítható kijelzős kagylótelefon koncepció (forrás: Forbes)

Zárt állapotban ehelyett egy apró, 1"-es kijelző jelenítené meg az alapvető információkat. Ezzel a termékkel a Samsung állítólag már a nyereségességre menne rá – más szóval ezt úgy is lehet mondani, hogy szeretne belőle annyit eladni, hogy a gyártás mellett a fejlesztési költségek is megtérüljenek. Állítólag egy harmadik összehajtható kijelzős termék is tervezőasztalon van, persze nem érdemes ennyire előreszaladni: várjuk ki, milyen lesz az első Galaxy Fold fogadtatása, illetve pár hónap hajtogatás után a szerkezete.

Azóta történt

Előzmények

  • Küszöbön a Galaxy Fold új startja

    Pontos dátum továbbra sincs, a Samsung Display alelnöke szerint mindenesetre készen áll az összehajtható kijelzős Galaxy a visszatérésre.

  • Befutott a Samsung összecsukható mobilja

    A W2019 persze az old school kagylótelefon vonalat viszi tovább, két hagyományos AMOLED panellel. Viszont olyan felszereltséget kapott, hogy bármelyik zászlóshajó megirigyelhetné.

Hirdetés