Csendben csökkent a Google Pixel 6a ára

Az új modellek bejelentését követően a kínálatban maradt a Pixel 6a, de valamivel olcsóbb lett.

Tényleg az Apple mintáját követi a Google, ugyanis az új okostelefon bemutatása után megtartotta a kínálatban a tavalyi modellt, de egy százassal csökkentette annak árát. A Google Pixel 6a így most hivatalosan 409 euróba kerül az eurozónában és 349 fontba az Egyesült Királyságban a Google Store-ban. Az Amazon ugyanakkor még olcsóbban kínálja ezeken a helyeken a telefont, a UK-ben 315 fontért, míg a német Amazonon 329 eurótól lehet már megrendelni a Pixel 6a-t. Ha valaki a német Amazonon keresztül Magyarországra rendelne, akkor a magyar áfát és szállítást fizetve 358 euróért tudja megvenni a telefont.

Hirdetés

A Google kötelezi a hivatalos viszonteladókat, hogy kövessék az árváltoztatást, egyelőre nem tudni, hogy ez a hazai Pixel-forrást miként fogja érinteni, ott még 147 ezer forint a cikk írásakor készülék.

Google Pixel 6a fekete színben.
Google Pixel 6a fekete színben. (forrás: Google) [+]

A Pixel 6a az első generációs Tensor SoC-t és a Titan M2-t használja, a ház alumínium és műanyag, nincs vezeték nélküli töltésre opció, de megvan az IP67-es por- és vízálló védelme. Memóriából 6 GB (LPDDR5), tárhelyből pedig 128 GB (UFS 3.1) van a telefonban, két 12 megapixeles kamera van a hátlapon, egy 8 megapixeles a kijelző felőli oldalon. A kijelző 60 Hz-es, 6,1 hüvelykes képátlóval rendelkező OLED panel 1080 x 2400 pixeles felbontással.

Előzmények

Hirdetés