Az Apple gyakorlatát követheti a Google

A 2023-25-re vonatkozó ütemterv elvileg 100%-ig megbízható és hiteles, de nyilván benne van a pakliban, hogy menet közben azért változik.

Az Android Authority hiteles és megbízható forrásból jutott hozzá a Google 2023-2025-ös terveihez, ami a várható Pixel modellekre és ütemezésükre vonatkozó információkat tartalmaznak. Jelen állás szerint ez a Google konkrét elképzelése a megjelölt időszakra vonatkozóan, persze a körülmények függvényében nincs kizárva, hogy a jövőben módosításokat eszközölnek, de ha minden jól megy, erre számíthatunk a következő három éven.

Ahhoz azért sem kristálygömb, sem belsős informátor nem kellett volna, hogy megkockáztassuk, a Pixel 7-es szériát jövőre a Pixel 8 és Pixel 8 Pro követő új generációs lapkakészlettel, ami valószínűleg a Tensor G3 nevet viseli majd. Az viszont érdemi információ, hogy a Pixel 8 valamivel kisebb lesz, mint a Pixel 7, a 8 Pro pedig megtartja a Pixel 7 Pro dimenzióit.

Pixel Fold (render)
Pixel Fold (render) [+]

Az pedig mostanra egészen bizonyossá vált, hogy a lynx kódnevű Pixel 7a mellett jövőre a felix munkacímen futó Pixel Fold is bemutatkozik. Méghozzá az Android Authority tudomása szerint áprilisban vagy májusban, tehát a jövő évi Google I/O környékén. A hajlítható Pixel 1499 dolláros áron várható, a Pixel 7a viszont ugyanannyiba fog kerülni (449 dollár), mint az elődmodell, noha 90 Hz-es panelt és vezetékmentes töltést is kínál majd. A 2024-es Pixel 8a pedig a Pixel 7a sikerének vagy sikertelenségének függvényében mutatkozhat be, vagy hagyhat ki egy évet, amivel az a széria kétéves termékciklusra vált. Amennyiben a Pixel 8a az eddigi menetrendnek megfelelően mutatkozik be, már 499 dolláros árszintre számíthatunk.

2024-ben további három készüléket várhatunk majd biztosan. A Pixel széria ebben az évben kezdi el követni az Apple gyakorlatát, így a Pixel 9-es sorozatban lesz egy visszafogott méretű alapmodell (Pixel 8 formátumú) és egy 6,3 hüvelykes panellel szerelt Pro verzió, ami nagyobb kiszerelésben, 6,7 hüvelykes panellel is választható lesz. Ugyanebben az évben esélyes a Pixel Fold folytatása is, de ez az első hajlítható készülék fogadtatásának függvénye lesz.

2025-ben két forgatókönyv lehet, annak függvényében, hogy bejön-e az előző évi stratégia. Ha a Google végül rászánja magát egy kagyló formátumú hajlíthatóra, amin egyelőre csak gondolkodnak, akkor ismét három hagyományos Pixel készülék várható és egy flipes megoldás, viszont, ha dobják a kagylót, akkor belefér négy Pixel is, egy kisebb és egy nagyobb alapmodell, illetve egy kisebb és egy nagyobb formátumú Pro.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés