Cáfolja a Hyundai, hogy Apple Car ügyben tárgyalna

Szeret, nem szeret, lesz önvezető Apple villanyautó, nem lesz: az állítólagos partnerek kommunikációja sem segít a helyzet tisztázásában.

Az elmúlt hetekben többször szóba került, hogy az Apple állítólag évek óta fejlesztés alatt álló, önvezető villanyautó projektjében a Hyundai, illetve a kötelékébe tartozó Kia lesz az almások főpartnere, célzás érkezett a 2024-es premierre és még a Georgia állambeli gyártásra is. A Hyundai előbb elismerte: korai tárgyalásokat folytatnak az Apple-lel, igaz, ezt a nyilatkozatot gyorsan visszavonták, és pont ez lehetett közvetett célzás arra, hogy tényleg van valami a háttérben. Az Apple ugyanis kínosan figyel arra, hogy semmi ne szivárogjon ki a termékei, megegyezései kapcsán. Nos, új hét, új fordulatok: most épp arról beszél a dél-koreai márka, hogy nem egyeztetnek az Apple-lel önvezető járművek fejlesztéséről.


(forrás: Wccftech) [+]

Oké: a szűkszavú nyilatkozat elég specifikus – mi van mondjuk a nem önvezető járművekkel és a fejlesztés helyett a gyártással? Ám az efféle közlemények komolyan befolyásolhatják egy-egy tőzsdei szereplő piaci kapitalizációját, és a Hyundai megjegyzésére a márka részvényeinek értéke 6,5%-ot, az Kia Corpé pedig 15%-ot esett, szóval csak jelent a dolog valamit. Hozzátette egyébként a Hyundai: kapnak kooperációs megkereséseket önvezető járművek közös fejlesztésére, de jelenleg még semmi sincs kőbe vésve – íme, a nagyvállalati kommunikáció: nem tárgyalunk az Apple-lel, de meg nem nevezhető cégekkel igen, bárki legyen az... A háttérben egyébként elképzelhető, hogy a Hyundai vezetőségének megosztottsága is közrejátszik: a MacRumors szerint a márka egyik aggodalma az, hogy független szereplőből bérgyártóvá válhatnak, és az Apple neve önmagában még nem garancia, hogy a megegyezéssel a partnerei is jól járnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés