Egybillió forintot fektet az Apple a Kiába?

Újabb jelek mutatnak arra, hogy felgyorsította villanyautó projektjét az Apple, és koreai főpartnerrel indulhat a gyártás.

Csak nem csillapodnak a kedélyek az állítólagos Apple Car körül: már megint arra érkeztek célzások, hogy dél-koreai partnerrel fogna bele Tim Cook márkája a műfajba, csak most nem a Hyundai Motor Company, hanem a kötelékébe tartozó Kia Corporation kér szót. Helyi források alapján azt állítja az AppleInsider, hogy az almások 3,6 milliárd dolláros befektetésre készülnek a Kiával összefogva, és február 27-éig megegyezés születhet a gyártás részleteiről.


(forrás: AppleInsider)

A Donga konkrétan 4 billió wonról beszél, azaz nagyjából egybillió forintról, és az Apple Car gyártása a Kia Georgia állambeli üzemeiben kezdődne 2024 tájékán, elsőre 100 ezer modellel évente, az üzem kapacitása aztán évi 400 ezerre bővülne. Ez a hír egy sor másik hasonlót követ: két napja például arról számoltunk be, hogy az Apple a Hyundai csoport alatt életre hívott E-GMP platformra építheti villanyautóját, korábban pedig a lítium-vas-foszfát katódról esett szó. Egyébként, aki némi akkumulátoros gyorstalpalóra vágyik, az itt olvashat a különféle cella összetételekről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés