Megszűnt a strapabíró CAT telefonok mögött álló cég

Csődbe ment a brit Bullitt Group a cég sikertelen szerkezetátalakítását követően, kérdéses a CAT, a Motorola Defy és több márka sorsa.

Január 8-án jelentette a Telegraph, hogy a strapabíró készülékeket gyártó brit Bullitt Group a fizetésképtelenség szélére került és kritikus szerkezetátalakítás előtt áll. Január 29-én már többen jelezték a LinkedIn felületén a Bullitt vezetőségéből, hogy a próbálkozás sikertelen volt, a cég január 26-án csődbe ment. Egyelőre hivatalos közlemény nem érkezett a Bullitt nevében, a cég utoljára a Telegraph cikkére reagált, akkor azt nyilatkozták, hogy a műholdas kapcsolati üzletágukat és az ahhoz tartozó száz munkavállalót a Bullitt hitelezői tulajdonában álló új céghez adja át, ez a LinkedIn felületén olvasható munkavállalói kommentárok alapján nem történt meg, helyette mindenkit elbocsátottak.

A Bullitt 2009-ben lett alapítva, a cég más márkáknak gyártott azok neve alatt okostelefonokat és kiegészítőket. Hazánkban talán a Caterpillar CAT telefonjai a legismertebbek ezek közül, de gyártott Land Rover, Kodak, JCB és Motorola Defy márkájú mobilokat is a Bullitt. Az elmúlt években a cég a műholdas kommunikáció felé fordította fókuszát, például a Motorola Defy Satellite Link eszközzel vagy a Cat S75-tel, illetve a kétirányú kommunikációt lehetővé tevő szoftverrel. A Telegraph cikke alapján a cég az Egyesült Királyság legfelsőbb bíróságához benyújtott iratai között szerepelt a hardvergyártástól való eltávolodás és csak a szoftveres szolgáltatások biztosításának terve a csőd elkerülésére, amit azzal indokoltak, hogy nem tudják felvenni a versenyt a piac olyan nagy szereplőivel, mint az Apple és a Samsung.

CAT S53 a képen
CAT S53 a képen [+]

Azzal, hogy a Bullitt és vele együtt a CAT márka kiesik a piacról, jelentősen csökken az Európában elérhető strapabíró telefonok száma. A Samsung kínálja a Galaxy XCover vonalat, a HMD-hez tartozó még létező Nokia márkanév alatt az XR-széria készülékei, vagy az osztrák AGM telefonjai vannak a lehetőségei között annak, aki ilyen mobilt keresne, illetve a kínai márkák között az ismertebb nevek, mint az Ulefone és a Doogee, vagy a Blackview lehet értelmezhető választás. A Bullitt innovációi között szerepel például a telefonba épített hőkamerák ötlete és megvalósítása, illetve az univerzálisan használható műholdas kommunikációt lehetővé tevő eszköz (Satellite Link) és szoftver kifejlesztése.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés