Jövő év elején jön az Oppo Find X2

Az Oppo Find X az egyik első készülék volt teljes kijelzővel, az utód is rendhagyó kivitelezést kaphat.

Az Oppo tavaly nyáron mutatta be a Find X-et, ami a Vivo Nex mellett az egyik első készülék volt teljes egészében hasznos kijelzőfelülettel az előlapon. A szenzorszigetet és kávákat a mechanikusan kiemelkedő kamerarendszer tette szükségtelenné, ami még a Nex apró kameramoduljánál is extrémebb megoldásnak tűnt. Utóbbi mondjuk el is terjedt, míg a gyártók inkább a szétcsúsztatható irányba haladtak tovább az Oppo módszere helyett.

Oppo Find X
Oppo Find X

Valószínűleg a 2020 Q1-ben bemutatásra kerülő modell is érdekes lesz, noha inkább számítunk az Oppótól kijelzőbe integrált, rejtett szelfikamerára, mint különleges szerkezeti megoldásokra. A GSMArena értesülései szerint az Oppo idén elsősorban a kijelzőt fejleszti: magasabb képfrissítési rátát, szélesebb dinamikatartományt és szebb megjelenítést ígérnek a Snapdragon 865-tel szerelt Find X2 esetében. A Sony most bemutatott 2x2 On-Chip Lens megoldását használó kamerarendszer is újszerűnek ígérkezik, erről bővebben erre tájékozódhatunk.

Azóta történt

Előzmények

  • Fókuszban a Sony új kameratechnológiája

    Mármint szó szerint: a mikrolencsék oldaláról ígér a japán óriás többek között az autofókuszban előrelépést.

  • Így működik az Oppo Find X kameramotorja

    Szétkapták az idei év egyik legkülönlegesebb készülékét: a Find X elő- és hátlapi kamerája is motorikusan emelkedik ki. Most megtekinthető belülről, hogyan.

  • Tényleg kávamentes lett a Vivo Nex

    Egyaránt 91,24%-os előlap/kijelző aránnyal, de kétféle lapkakészlettel, illetve biometrikus azonosító technológiával mutatkozott be a Vivo Nex és a Nex S vagyis Nex Ultimate a világ leginkább kávamentes készülékeként.

Hirdetés